ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Εύκολα γλυκά διαίτης!



Να  σου πω πάλι πως έρχεται καλοκαίρι και πρέπει να κάνεις κράτει, είναι τουλάχιστον υπερβολικό. Έχεις ημερολόγιο και βλέπεις. Έλα όμως που το γλυκάκι δε γίνεται να σου λείπει και σε πιάνει ταραχή αν σου το απογορεύσουν. Υπάρχουν γλυκά με χαμηλές θερμίδες και ελάχιστα υλικά....

Για τις δύσκολες στιγμές της ασυγκράτητης λιγούρας η λύση δε βρίσκεται στη στέρηση αλλά στη σωστή επιλογή. Το ίδιο είναι να φας ένα μπολ με σπιτικό παγωτό φράουλα και το ίδιο μισή τούρτα με σοκολάτα και τριπλό παντεσπάνι; Ας αποφύγουμε τη θερμιδική βόμβα κι ας κινηθούμε πιο έξυπνα και πιο υγιεινά. Χωρίς τύψεις για τη γλυκιά μπουκιά που θα γευτείς.
Και επειδή μπορεί να μην καταλαβαίνεις ακριβώς πόσες θερμίδες καταναλώνεις θέλω να προσέξεις πολύ, πάρα πολύ.
Banofee (100γρ)
300 Θερμίδες
Γαλακτομπούρεκο (μέτριο κομμάτι)
360 Θερμίδες
Εκλέρ (ένα μεγάλο)
370 Θερμίδες
Εκμέκ Κανταΐφι (ένα μέτριο)
460 Θερμίδες
Μιλφέιγ (100γρ)
336 Θερμίδες
Μους Σοκολάτα (ένα μπολ)
450 Θερμίδες
Πουτίγκα με κρέμα (μία μερίδα)
505 Θερμίδες
Προφιτερόλ (ένα μπολ)
490 Θερμίδες
Ραβανί (μέτριο κομμάτι)
330 Θερμίδες
Ροδάκινα τάρτα (μέτριο κομμάτι)
360 Θερμίδες
Ρυζόγαλο (ένα μπολ)
296 Θερμίδες
Σάμαλι (μέτριο κομμάτι)
386 Θερμίδες
Μήπως μετά από αυτό να δώσεις μία ευκαιρία στις δικές μας συνταγές που είναι πανεύκολες και έχουν λιγότερες από 140 θερμίδες;

Παγωτό φράουλα



ΥΛΙΚΑ

250 ml κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας
400 γρ. φράουλες
300 γρ. μαρέγκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβεις τις φράουλες σε κομμάτια και τις βάζεις να παγώσουν. Επόμενο βήμα να τις ρίξεις στο μπλέντερ και να τις πολτοποιήσεις μαζί μρ την κρέμα γάλακτος και τη μαρέγκα που βοηθά το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 140

Σοκολατάκια με αλάτι και φιστίκια



ΥΛΙΚΑ

2 μαύρες σοκολάτες
¼ φλιτζανιού φιστίκια χοντροκομμένα
1½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί για να λιώσει και μετά τη στρώνεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Από πάνω πασπαλίζεις με το αλάτι και τα χοντροκομμένα φιστίκια. Το αφήνεις να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβεις σε κομμάτια.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 116

Σοκολατένιες μπουκίτσες με φυστικοβούτυρο



ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι σοκολάτα
½ κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
λίγο θαλασσινό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνεις σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και προσθέτεις το λάδι καρύδας. Μοιράζεις το μισό μείγμα στα φορμάκια και στο καθένα προσθέτεις λίγο από το φυστικοβούτυρο. Καλύπτεις με το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζεις με το αλάτι. Στο ψυγείο για λίγη ώρα και είναι έτοιμα.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 123



Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου