ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ανάσταση (Risen)!

Η ταινία ξεχωρίζει για την ανατρεπτική της οπτική, καθώς αντιμετωπίζει την πασίγνωστη ιστορία της Ανάστασης ως ένα μυστήριο, το οποίο καλείται να λύσει ένας καχύποπτος Ρωμαίος στρατιώτης.....

Ο Κλάβιος, ενός πανίσχυρος Ρωμαίος στρατιωτικός και ο Λούκιος, ο υπασπιστής του, έχουν επιφορτιστεί από τον Πόντιο Πιλάτο με το καθήκον να ανακαλύψουν τι απέγινε το σώμα του Χριστού μετά τη σταύρωση και ταφή του. Το σώμα πρέπει να βρεθεί επειγόντως, ώστε να σταματήσουν οι φήμες περί Ανάστασης και επικείμενου ερχομού του Μεσσία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιτία για αιματηρές εξεγέρσεις στην Ιερουσαλήμ.

Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Κέβιν Ρέινολντς
Πρωταγωνιστούν: Τομ Φέλτον, Τζόζεφ Φάινς, Κλιφ Κέρτις, Πίτερ Φερθ, Στίβεν Χάγκαν

Σε κλίμα αναστάσιμο και παρά το γεγονός ότι πρωταγωνιστεί ο Τζόζεφ Φάινς, κάτι που συνήθως αποτελεί πλέον ένδειξη μιας αληθινά κακής ταινίας, η «Ανάσταση» δεν είναι τόσο απύθμενα αδιάφορη όσο θα περίμενες από μια ακόμη ταινία για τον Ιησού Χριστό και, μέρες που είναι, την Ανάστασή του. Βεβαίως μπορούμε να δεχτούμε τις αντιρρήσεις σας, καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα παρέχει από μόνη της αρκετή θρησκευτικό overdose (και κακές εκδοχές των Παθών στη μικρή οθόνη), όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν μπορούμε στ’ αλήθεια να υπερασπιστούμε με (χμ...) πάθος αυτή την ταινία. Όμως αντίθετα από μια ακόμη αναπαράσταση της οδού του Ιησού προς τη Σταύρωση και την Ανάσταση, το φιλμ του Κέβιν Ρέινολντς ξεκινά σχεδόν από το τέλος, κάτι σαν ένα φιλμ μυστηρίου με έναν Ρωμαίο εκατόνταρχο να αναζητά την αλήθεια για τις φήμες της Ανάστασης του Ιησού και την πραγματικότητα της εξαφάνισης του πτώματός του από τον τάφο. 
resurrección-de-cristo-f11
Ναι, μπορεί η περιγραφή να το κάνει να ακούγεται πιο ενδιαφέρον απ’ ό,τι είναι, αλλά σίγουρα είναι λιγότερο τετριμμένο από ό,τι μπορείς να φανταστείς. Φυσικά σε μια ταινία για τον Ιησού που φιλοδοξεί να έχει οποιαδήποτε τύχη στα ταμεία, η θεϊκή του φύση περιμένεις να επιβεβαιωθεί και προφανώς θα υπάρχει μια ιστορία επιφοίτησης και ανακάλυψης του «αληθινού» δρόμου λίγο πριν το τέλος. Μέχρι εκεί πάντως κατορθώνει να βρει ένα νέο τρόπο να προσεγγίσει μια χιλιοειπωμένη ιστορία, αποφεύγοντας να γίνει υπερβολικά πομπώδες ή μελοδραματικό, κι αυτό από μόνο του για μια τέτοια ταινία το λες σχεδόν... θαύμα.


Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας! Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου