ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Κατά λάθος ανακάλυψαν τη μπαταρία που δεν τελειώνει ποτέ!Και σε ποιον δεν έχει τελειώσει η μπαταρία του κινητού ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζεται και μάλιστα λίγες ώρες μετά την τελευταία φόρτιση; Η διάρκεια και η χωρητικότητα......
... της μπαταρίας λοιπόν είναι ένα μεγάλο θέμα για τους χρήστες smartphones γεγονός που κάνει τους παγκόσμιους τεχνολογικούς κολοσσούς συνεχώς να αυξάνουν τις προσπάθειες τους πάνω σ'  αυτό τον τομέα χωρίς όμως θεαματικά αποτελέσματα.
AdTech Ad

Τη λύση ευελπιστεί να δώσει μια νέα ανακάλυψη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια που υπόσχεται μπαταρίες που θα διαρκούν για πάντα. Οι ερευνητές κατά τη διάρκεια πειραμάτων τους ανακάλυψαν πως χρησιμοποιώντας κάποια εξαιρετικά αγώγιμα σύρματα με μια ειδική επίστρωση επιτυγχάνουν επαναφόρτιση της μπαταρίας εκατοντάδες χιλιάδες φορές χωρίς να υπάρχει απώλεια ενέργειας ή βλάβη της μπαταρίας.

Ενδεικτικά είναι τα νούμερα που μιλούν από μόνα τους. Ενώ μια τυπική μπαταρίας μπορεί να εμφανίσει προβλήματα μετά από 7000 φορές φορτίσεις, η νέας γενιάς μπαταρίας κατάφερε να επαναφορτίσει απροβλημάτιστα 200.000 φορές σε διάστημα τριών μηνών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η νέα μπαταρία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κινητά, tablet, φορητούς υπολογιστές ακόμη σε αυτοκίνητα. "Το επικαλυπτόμενο ηλεκτρόδιο διατηρεί το σχήμα του καλύτερα, κάνοντάς το μια αξιόπιστη επιλογή" ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας Mya Le Thai.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας! Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου