ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Σοκολατένιες Φλωρεντίνες καταϊφιού!



Υλικά
Καταϊφι 250 γρ τριμμένο και παγωμένο
Ζάχαρη 120 γρ
Βούτυρο 200 γρ λιωμένο
Κουβερτούρα 250 γρ λιωμένη
Μέλι 1 κουταλιά σούπας


Οδηγίες
Θρυμματίζουμε με το χέρι σε ένα μπολ το καταϊφι έτσι όπως είναι παγωμένο από την κατάψυξη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με το χέρι καλά και τα ζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 ίσα μέρη, περίπου 30 γρ το καθένα. Τα πλάθουμε μπαλάκια , τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι μικρό στρογγυλό  8 εκ. πιέζουμε το καθένα μέσα στο τσέρκι για να πάρει το σχήμα του και να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο είναι μαλακά αλλά μέσα σε 5-10 λεπτά έτσι όπως κρυώνουν σφίγγουν. Ενώ τα αφήνουμε να κρυώσουν, λιώνουμε σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά την σοκολάτα και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και βουτάμε τη μισή πλευρά από κάθε δισκάκι καταϊφιού που κρύωσε στην σοκολάτα. Τα αφήνουμε στη λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και μόλις κρυώσουν τα απολαμβάνουμε.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου