ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Το μυστικό για να φοβάστε λιγότερο στο αεροπλάνο!


Αποτέλεσμα εικόνας για τρόμος στο αεροπλάνο

Αισθάνεστε στρες και ανασφάλεια, κάθε φορά που μπαίνετε στο αεροπλάνο και βαρεθήκατε να «εφευρίσκετε» 1000+1 λόγους για να νιώσετε πιο ήρεμοι και χαλαροί;....


Η αλήθεια είναι ότι το να πετάτε στα 30.000 πόδια δεν είναι κάτι που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε άνετα, καθώς, η σκέψη και μόνο μπορεί να τρομοκρατήσει μερικούς.

Όταν δε, σε μία πτήση υπάρχουν και αναταράξεις, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα και η ανασφάλεια του επιβάτη ακόμα πιο έντονη.

Όμως, όπως για όλα, έτσι και γι' αυτό, υπάρχει λύση και τη δίνει ένας... πιλότος - και αυτή σίγουρα δεν αφορά κάποιο ηρεμιστικό φάρμακο.

Στο The Today Show του NBC News εξετάστηκαν μέθοδοι που είναι ικανές να αποσπούν την προσοχή του εγκεφάλου από κάθε αντιληπτό κίνδυνο, σε έναν προσομοιωτή που κατασκευάστηκε για νευρικούς ταξιδιώτες.

Ο πιλότος, Ron Nielsen, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στο πείραμα έδωσε μία συμβουλή, που έχει πολύ ενδιαφέρον.

Ο πιλότος με εμπειρία 40 χρόνων σε πτήσεις, ανέθεσε σ' έναν εθελοντή με έντονο φόβο πτήσης να πάρει ένα στυλό και με το αντίθετο χέρι από αυτό που γράφει να προσπαθήσει να γράψει το όνομα του ξανά και ξανά. 

Αυτός ο τρόπος ενεργεί ως απόσπαση της προσοχής από τις αναταράξεις που μπορεί να δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ παράλληλα κρατά σε εγρήγορση τη λειτουργία του εγκεφάλου, γεγονός που λειτουργεί ως διακοπή της σκέψης από κάτι άλλο.

Εθελοντές που δοκίμασαν τη μέθοδο αυτή ανέφεραν ότι πραγματικά δούλεψε, καθώς αισθάνθηκαν πολύ καλύτερα.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου