ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Επιστήμονας εξηγεί όσα συμβαίνουν στο Τρίγωνο των Βερμούδων, «λύνοντας» ένα μυστήριο 70 ετών!


BERMUDA TRIANGLE

Η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Βερμούδων, Φλόριντα και Πουέρτο Ρίκο αποκαλείται συχνά ως το «Τρίγωνο του Διαβόλου». Φυσικά είναι ......
........ το γνωστό «Τρίγωνο των Βερμούδων» που εδώ και 70 και πλέον χρόνια συνοδεύεται από μια πολύ αρνητική φήμη εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εξαφανίσεων πλοίων και αεροσκαφών, για τις οποίες δεν δόθηκαν επαρκείς και πειστικές απαντήσεις.

Τώρα όμως ένας επιστήμονας ισχυρίζεται πως έχει «λύσει» το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων ή μάλλον καλύτερα, υποστηρίζει πως δεν απαιτείται καν λύση αφού δεν υπήρξε ποτέ κανέναν μυστήριο.

Ο Karl Kruszelnicki, του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ και με ειδίκευση στην επικοινωνία της επιστήμης στους πολίτες,παρουσιάζει μια πολύ απλή εξήγηση που καταρρίπτει τις θεωρίες συνωμοσίας και την αναπαραγόμενη επικρατούσα λανθασμένη αντίληψη πως κάτι περίεργο συμβαίνει στην συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο news.com.au o μοναδικός λόγος για τον οποίο τόσα πολλά πλοία και αεροπλάνα εξαφανίζονται στην συγκεκριμένη περιοχή και ενώ πλέουν εντός αυτού του νοητού Τριγώνου, δεν είναι ούτε υπερφυσικός, ούτε έχει καμία σχέση με τα χαμένη Ατλαντίδα ή τα μαγνητικά πεδία και του εξωγήινους.

Τα πλοία και τα αεροσκάφη εξαφανίζονται εξαιτίας ανθρώπινων λαθών κατά τον χειρισμό, εξαιτίας λάθος εκτιμήσεων, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών κοκ. Όπως δηλαδή συμβαίνει και με όλα τα άλλα πλοία και αεροσκάφη που χάνονται ανά τον κόσμο. Η αιτία δε που ο αριθμός των εξαφανίσεων είναι μεγαλύτερος στην συγκεκριμένη περιοχή έχει να κάνει με ένα πολύ απλό καταγεγραμμένο δεδομένο: πρόκειται για μια τεράστια έκταση 700.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, την οποία διασχίζει ένας πολύ μεγάλος- και μάλιστα μεγαλύτερος συγκριτικά με άλλες περιοχές- αριθμός πλοίων και αεροσκαφών. «Είναι κοντά στον Ισημερινό, κοντά σε ένα πλούσιο μέρος του κόσμου – τις ΗΠΑ- και έτσι κατά συνέπεια η κίνηση (δηλαδή ο αριθμός των διερχόμενων πλοίων και αεροσκαφών) είναι πολύ μεγάλη» ανέφερε.

Πρόσθεσε μάλιστα πως εάν συγκρίνουμε τον συνολικό αριθμό πλοίων και αεροσκαφών που έχουν εξαφανιστεί και τον αριθμό αυτών που «χάθηκαν» διασχίζοντας την συγκεκριμένη περιοχή, θα διαπιστώσουμε πως δεν υπάρχει τίποτε το ασυνήθιστο. 
«Σύμφωνα με τους Lloyd's του Λονδίνου και την Αμερικανική Ακτοφυλακή τα ποσοστά των “εξαφανισμένων” πλοίων και αεροσκαφών είναι ίδια όπως και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο», συμπλήρωσε.

Επιμένει δε πως υπάρχουν πολύ απλές εξηγήσεις για την εξαφάνιση της «πτήσης 19» («Flight 19) που 1945 έγινε η αφορμή για να ξεκινήσουν οι περίεργες ιστορίες για το Τρίγωνο των Βερμούδων. Σήμερα όμως υπάρχουν οι γνώσεις και τα μέσα για να δοθούν οι απαντήσεις ενώ υπάρχουν και καθαρά εμπορικοί-κερδοσκοπικοί λόγοι για την εξάπλωση του «μύθου» αφού γύρω από το «μυστήριο» του Τριγώνου των Βερμούδων έχει αναπτυχθεί μια ολόκληρη βιομηχανία-κυρίως από το 1964 και μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου υπό τον τίτλο «Το θανατηφόρο Τρίγωνο των Βερμούδων».Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου