ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Σφουγγάτο με κολοκυθοανθούς και καλοκαιρινά λαχανικά!

Σφουγγάτο με κολοκυθοανθούς και καλοκαιρινά λαχανικά
Υλικά Συνταγής
10 κολοκυθοανθούς
5 κολοκυθάκια
2-3 φρέσκα κρεμμύδια
5 αυγά
2 κ.σ. γάλα
2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλ. κεφαλοτύρι ή φέτα
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο αλάτι
λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Ξεκινάμε το εύκολο σφουγγάτο στο τηγάνι, πλένοντας πρώτα καλά τα κολοκυθολούλουδα. Αφαιρούμε τους στήμονες από μέσα. Αφήνουμε τους ανθούς ολόκληρους σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν καλά.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τους ανθούς, τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄, να μαραθούν ελαφρά.

Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, το γάλα, το αλατοπίπερο και τη φέτα. Περιχύνουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σιγοψήνουμε το σφουγγάτο για λίγα λεπτά, να κάνει σώμα, να σταθεροποιηθεί το αυγό. Αναποδογυρίζουμε από την άλλη πλευρά, να ροδίσει.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου