ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Πόσο κινδυνεύουμε όταν φορτίζουμε συσκευές δίπλα στο κρεβάτι μας;


Πόσο κινδυνεύουμε όταν φορτίζουμε συσκευές δίπλα στο κρεβάτι μας;

Η συνήθεια που έχουν πολλοί να ασχολούνται με «έξυπνες συσκευές» δίπλα τους όταν πηγαίνουν για ύπνο, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία......


Δυο φορές πρέπει να το σκεφτεί κανείς πριν χρησιμοποιήσει το κινητό του ή το τάμπλετ του, ενώ βρίσκεται στο κρεβάτι. Είναι κοινώς παραδεκτό από πολλαπλές έρευνες ότι επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου, όμως πλέον αποκαλύπτεται και η βλαβερή τους επίδραση σε πιο «πρακτικά» ζητήματα. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι συσκευές αυτές υπερθερμαίνονται και είτε αυτοαναφλέγονται είτε προκαλούν πυρκαγιές, λόγω της τριβής τους με άλλα αντικείμενα. Πρόσφατες φωτογραφίες της Πυροσβεστικής του Νιούτον στις ΗΠΑ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές: Ίχνη από τα καλώδια μιας τέτοιας συσκευής έμειναν πάνω στα σεντόνια που ακουμπούσαν όταν λόγω της υπερθέρμανσης, πήραν φωτιά. Ευτυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση, η αντίδραση ήταν άμεση και δεν υπήρξαν χειρότερες συνέπειες.  


Η πυροσβεστική υπηρεσία του Νιούτον εξάλλου παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν πως σχεδόν οι μισοί έφηβοι φορτίζουν τα κινητά τους ενώ κοιμούνται και τα έχουν δίπλα τους ή ακόμα και κάτω από το μαξιλάρι τους. «Έτσι η παραγόμενη θερμότητα δεν διαχέεται και η συσκευή θερμαίνεται όλο και περισσότερο», επισημαίνεται. 

Έρευνες επίσης έχουν δείξει ότι το 72% των παιδιών και το 89% των εφήβων έχουν τουλάχιστον μία συσκευή αυτού του τύπου στο «περιβάλλον ύπνου» τους, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου στις ΗΠΑ το 2013. «Το πιο πιθανό είναι ότι κάποια στιγμή το μαξιλάρι θα πιάσει φωτιά, που σημαίνει πως το παιδί ή ο έφηβος αλλά και όλοι οι υπόλοιποι μέσα στο σπίτι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο», επισημαίνει η πυροσβεστική.

Είναι πολύ σημαντικό οι ίδιοι οι γονείς να προειδοποιούν τα παιδιά τους για τους κινδύνους αυτούς, αρχικά δίνοντας το «καλό παράδειγμα», ενώ επίσης σημαντικό είναι να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας που θέτουν οι κατασκευαστές των συσκευών αυτών.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου