ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Οι πιο απλές ασκήσεις του κόσμου για επίπεδη κοιλιά!

Οι πιο απλές ασκήσεις του κόσμου για επίπεδη κοιλιά
Αυτό που κάνει μία ελαστική ζώνη στην κοιλιά, κανονικά θα έπρεπε να το κάνουν οι κοιλιακοί μύες. Ωστόσο στο πέρασμα του χρόνου ατονούν και χαλαρώνουν. Τα κακά νέα είναι πως «οι κατώτεροι κοιλιακοί μύες σπάνια ............ εξασκούνται στη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων», εξηγεί ο προπονητής Ματ Ρόμπερτς, personal trainer των σταρ.

«Όταν περπατάμε, για παράδειγμα, γυμνάζουμε τα πόδια ενώ όταν κουβαλάμε τα ψώνια η ωφέλεια πηγαίνει στα χέρια. Οι κάτω κοιλιακοί μύες δεν επιστρατεύονται κατά την κίνηση, εκτός αν συνειδητά προσπαθούμε να τους εξασκούμε». Τα είδη άσκησης που κινητοποιούν πιο αποτελεσματικά τη συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα είναι το στρέτσινγκ, το μπαλέτο και το πιλάτες.

«Η γυμναστική που έχει σαν στόχο την καλή στάση, με την πλάτη ίσια και την κοιλιά μέσα, θέτει σε λειτουργία τους κοιλιακούς μύες» εξηγεί η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Βασιλική Χατζή. «Με αυτόν τον τρόπο τους γυμνάζουν και τους ενδυναμώνουν. Επιπλέον, μπορούμε να σφίξουμε το περίγραμμα της μέσης με τις ασκήσεις που όλοι ξέρουμε, τους κοιλιακούς: τόσο τους απλούς με τα χέρια πίσω από το κεφάλι όσο και τους πλάγιους, με τον αγκώνα που διασταυρώνεται με το γόνατο της αντίθετης πλευράς. Για να δούμε αποτελέσματα χρειάζονται εκατό επαναλήψεις, τέσσερις φορές την εβδομάδα».

Το πρόγραμμα
Αν γυμνάζεστε τέσσερις φορές την εβδομάδα, τα πρώτα τριάντα λεπτά πρέπει να είναι αεροβική άσκηση ενώ στη συνέχεια η ειδική προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης:

Κοιλιακοί: παλιότερα, η ολοκληρωμένη ανύψωση σε κάθε κοιλιακό θεωρείτο ότι ήταν η τέλεια γυμναστική. Σήμερα, οι ειδικοί έχουν ανακαλύψει ότι με αυτήν την άσκηση γυμνάζονται περισσότερο οι μυς στους γλουτούς παρά οι κοιλιακοί. Βάλτε τα χέρια στο πλάι του κεφαλιού και όχι πίσω από αυτό, για να μην τα χρησιμοποιήσετε ασυνείδητα κατά την προσπάθεια. Για καλύτερα αποτελέσματα να τους κάνετε αργά. Όχι σαν τους πεζοναύτες στις ταινίες.

Έλξεις κοιλιακών: Οι απλοί κοιλιακοί είναι σπουδαίοι για τους μυς της κοιλιάς αλλά δεν βοηθούν ιδιαίτερα αυτούς που βρίσκονται κάτω από τον αφαλό. Για να στοχεύσετε σε αυτήν περιοχή, πρέπει να κάνετε την αντίθετη κίνηση, δηλαδή να τραβήξετε τα πόδια προς το σώμα. Θα κρεμαστείτε από το μονόζυγο και θα έλξετε τα πόδια μέχρι τα γόνατα να φτάσουν στο ύψος της μέσης.

Τα αθλήματα που είναι χρήσιμα για τη γλυπτική της μέσης είναι εκείνα που συνδυάζουν τις κινήσεις στο πάνω μέρος του σώματος με τη σταθερότητα στο κάτω έτσι ώστε να χρειάζεται να στρέφεται ο κορμός. «Τέτοια αθλήματα είναι το τένις και το τζούντο» μας λέει η ειδικός.

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου