Αποτελεί αγαπημένο υλικό επάλειψης μικρών και μεγάλων. Η παρασκευή της στο σπίτι είναι πολύ πιο εύκολη απ΄όσο φαντάζεστε!
Υλικά που θα χρειαστείτε για τη σπιτική μερέντα
125 γρ κουβερτούρα Γιώτης
150 γρ βιτάμ κλασικό
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα Νουνου
4 κουταλιές κακάο

Κατ' επιλογήν
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού φουντούκι τριμμένο
Χρόνος παρασκευής: 10 λεπτά

Εκτέλεση
Τοποθετήστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βιτάμ μέχρι να λιώσουν καλά.
Στη συνέχεια προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Κοσκινίστε 4 κουταλιές της σούπας κακάο και ανακατέψτε καλά.
Αν και το μείγμα είναι ιδιαίτερα γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας άχνη καθώς και την κούπα με τα τριμμένα φουντούκια.
Τραβήξτε το μπεν μαρί από το φωτιά και αδειάστε τη μερέντα σας σε μπολ. Αφήστε το να κρυώσει καλά πριν το βάλετε στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου