ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Διώξε τον πονοκέφαλο με 6 απλές κινήσεις

Διώξε τον πονοκέφαλο με 6 απλές κινήσεις


Μερικά τρικ για να ανακουφιστείς από τον πονοκέφαλο

Ο πονοκέφαλος είναι ικανός για να σου καταστρέψει ολόκληρη την ημέρα. Μάθε πώς μπορείς να ανακουφιστείς άμεσα και γρήγορα για να μην ταλαιπωρείσαι.
6 τρικ ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο
1. Προσπάθησε να κατανοήσεις τι τον προκαλεί
Σε πρώτη φάση προσπάθησε να βρεις την αιτία του προβλήματος. Μήπως φταίει η πολύωρη παραμονή σου μπροστά από υπολογιστή ή τηλεόραση; Καταπονείς τα μάτια σου με πολλές ώρες μελέτης; Μήπως φταίει ο θόρυβος και η κίνηση της πόλης ή μήπως έχεις «βουλωμένα» ιγμόρεια; Αναζήτησε την αιτία για να μπορέσεις να την αντιμετωπίσεις κατάλληλα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το σκοτάδι. η ησυχία κι ένα χαλαρωτικό μπανάκι μπορεί να βοηθήσει.
2. Κάνε μασάζ στο κεφάλι και τους κροτάφους
Αν ο πονοκέφαλος εστιάζεται στην περιοχή ανάμεσα στα μάτια τότε ένα μασαζάκι μπορεί και να βοηθήσει. Άσκησε πίεση με τα δάχτυλά σου και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις γύρω από τους κροτάφους και πίσω στον αυχένα.
3. Πιες νερό
Μια από τις αιτίες του πονοκεφάλου ενδεχομένως να είναι και η αφυδάτωση. Όταν νιώσεις το πρώτο πονάκι πιες ένα ποτήρι νερό ή και περισσότερο, κάτι που μπορεί να σε ανακουφίσει.
4. Εφάρμοσε μια κρύα κομπρέσα
Με ένα πανάκι φτιάξε αυτοσχέδιες κρύες κομπρέσες κι εφάρμοσέ τες πάνω στο σημείο του πόνου. Με τον τρόπο αυτό θα αυξήσεις την κυκλοφορία του αίματος και θα απαλύνεις τον πόνο.
5. Λαδάκι μέντας
Το αιθέριο έλαιο μέντας λέγεται πως θεραπεύει τους πονοκεφάλους, οπότε δε χάνεις τίποτα με το να το δοκιμάσεις. Χρησιμοποίησέ το για να κάνεις μασάζ στο κεφάλι ή πιες ένα τσάι μέντας. Εναλλακτικά, το άρωμα και μόνο του ελαίου μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να απαλύνει τον πόνο.
6. Πάρε φάρμακο
Αν όλες οι προηγούμενες μέθοδοι δεν βοήθησαν στο ελάχιστον, μην ταλαιπωρείσαι. Πάρε κάποιο αναλγητικό που θα σε βοηθήσει σίγουρα να ανακουφιστείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου