ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΙΚΑ

Συνήθως όταν λέμε ότι κάποια είναι πλέον έτοιμη να παντρευτεί έχουμε την τάση να αναφερόμαστε κυρίως σε εξωτερικά και κοινωνικά μετρήσιμα χαρακτηριστικά: έχει την κατάλληλη ηλικία – γύρω στα 30-, έχει μια καλή δουλειά, το δικό της σπίτι, ίσως κάποιες οικονομίες στην τράπεζα …. Αν και πέρασαν τόσα χρόνια από τότε που η «προίκα» ήταν θεσμός, μάλλον δεν την έχουμε ξεπεράσει και πολύ σαν έννοια! Μάλιστα για την «προίκα» που πραγματικά είναι απαραίτητο να...
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΙΚΑ
    ... έχεις πριν παντρευτείς θέλω να σου μιλήσω και εγώ! 
Θέλω να μοιραστώ μαζί σου ότι δεκάδες έρευνες με αντικείμενο το γάμο έδειξαν ξεκάθαρα ότι η «προίκα» που έχεις ανάγκη πριν γίνεις σύζυγος είναι μερικές συγκεκριμένες δεξιότητες που μπορούν να σε βοηθήσουν πολύ σημαντικά στο να πετύχει αυτός ο γάμος. Και ξέρεις γιατί στα λέω αυτά;
Γιατί θέλω να σου θυμίσω ότι αν αυτή την περίοδο σπαταλάς ή μόλις σπατάλησες πολύ χρόνο και ενέργεια για να σχεδιάσεις το γάμο σου,  αυτό δεν σημαίνει ουσιαστικά τίποτα απολύτως για τον ίδιο το γάμο ουσιαστικά!
Τι πρέπει, λοιπόν, να περιλαμβάνει η προίκα σου εκτός φυσικά από χωράφια και 500 γίδια βεβαίως βεβαίως;
Συναισθηματική αυτορρύθμιση. Τα μικρά παιδιά όταν νευριάζουν ή θυμώσουν, συχνά χάνουν την ψυχραιμία τους, φωνάζουν, σπάνε πράγματα ή ακόμα και χτυπάνε τα αδέρφια ή τους φίλους τους. Οι ενήλικες, από την άλλη πλευρά, συνηθίζουμε ή τουλάχιστον προσπαθούμε να περνάμε τη ζωή μας σε μια πιο ήρεμη ζώνη. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να μάθουμε πώς να ξεπερνάμε τις τάσεις θυμού μας. Αν, λοιπόν, διαπιστώνεις ότι έχεις τη συνήθεια να ανεβάζεις συχνά τον τόνο της φωνής σου,  να γίνεσαι αυτοκαταστροφική ή «επικίνδυνη» για τους άλλους,  πρέπει να το προσέξεις και μάλιστα να κάνεις άμεσα κάτι για αυτό, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό.
Επικοινωνία. Το να μπορείς να μιλάς ανοιχτά, να επικοινωνείς με άνεση ακόμα και όταν το θέμα είναι τέτοιο που σε κάνει να στεναχωριέσαι ή να αγχώνεσαι είναι πάρα πολύ σημαντικό για μία σχέση, πόσο μάλλον γα ένα γάμο. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό το να μπορείς και να ακούς με την ίδια άνεση και ανοιχτή διάθεση. Η επικοινωνία ως εργαλείο συνεργασίας και εγγύτητας με τον σύντροφο σου φυσικά προϋποθέτει καλή πρόθεση και από τους δυο σας, πράγμα που πρακτικά μεταφράζεται στην απουσία αγένειας, προσβολών και αυστηρής κριτικής στις μεταξύ σας συζητήσεις.
Επίλυση των συγκρούσεων. Όλα, μα όλα τα ζευγάρια έχουν διαφορές. Όλα, μα όλα τα ζευγάρια διαφωνούν και τσακώνονται κιόλας. Ξέρεις τι είναι αυτό που κάνει τα ευτυχισμένα ζευγάρια να ξεχωρίζουν; Η επίγνωση που έχουν ότι το όποιο ζήτημα τους δεν θα λυθεί με τον τρόπο Του ή τον τρόπο Της, αλλά με τον τρόπο Τους που μπορεί να βρεθεί μόνο με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Και αυτό αφορά σε όλα τα θέματα της κοινής τους ζωής: από το ποια ταινία θα δουν το βράδυ μέχρι το πού θα ζήσουν, τι θα κάνουν με τα οικονομικά τους ή πώς θα κρατήσουν «ζωντανή» τη σεξουαλική τους ζωή. 
Θετική στάση. Είναι το σημαντικότερο και συνήθως το πρώτο που αμελούμε να φροντίσουμε όσο περνάει ο καιρός: τη θετική στάση για τα πράγματα γύρω μας, για τη ζωή μας, γα το σύντροφο μας. Κάθε φορά που του χαμογελάς, του κάνεις ένα κομπλιμέντο, εκφράζεις την εκτίμηση ή την τρυφερότητα σου, στην πραγματικότητα όχι μόνο σας φέρνεις πιο κοντά αλλά και σας κρατάς θετικούς και αισιόδοξους για το κοινό σας μέλλον.
Τι πρέπει να κρατήσεις τώρα στο μυαλό σου από όλα αυτά; Αγαπημένη μου, το κυριότερο που πρέπει να κρατήσεις είναι το ότι πρέπει να είσαι προετοιμασμένη. Η τελετή και το πάρτι του γάμου θα είναι για μια μέρα, ενώ ο γάμος σας,  αν όλα πάνε καλά, θα είναι για μια ζωή. Κάθε φορά που θα έρχεσαι αντιμέτωπη με μια πρόκληση, που θα αισθάνεσαι αδύναμη να διαχειριστείς το μεταξύ σας, θυμήσου την «προίκα» σου και «εξαργύρωσε τη για την ευτυχία σας σαν ζευγάρι. Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι η προίκα άλλωστε; Η αφοσίωση και η συναισθηματική δέσμευση που αποφασίζεις να έχεις απέναντι σε έναν άνθρωπο που αγαπάς και με τον οποίο μοιράζεσαι τη ζωή σου;
marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου