ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

MIA ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ

MIA ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ
Μερικά πράγματα που για σένα είναι αυτονόητα, όπως το να στολίζεσαι και να δείχνεις τα κάλλη σου, να φοράς ελαφριά ρούχα το καλοκαίρι, να καπνίζεις ή να οδηγείς, σε κάποιες χώρες είναι απαγορευμένα με ποινή φυλάκισης.
Κάτι έχει πάρει το αυτί σου, θα μου πεις.
Έτσι τα κορίτσια εκεί, ντύνονται και στολίζονται, μόνο για προσωπική χρήση, αφού για να κυκλοφορήσουν υποχρεούνται να καλύπτονται με μπούργκα. Το θυμάσαι μάλλον κι από το Sex and the City 2!
Αυτό που ίσως δε ξέρεις, είναι ότι στη Σαουδική Αραβία, απαγορεύεται και το μανικιούρ. Ακολουθεί, ένα βίντεο, όπου μια γυναίκα, τα βάζει με τις αρχές, προκειμένου να διεκδικήσει το δικαίωμά της στο μανικιούρ.
Η «Επιτροπή για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη Βίας»- επίσης γνωστή ως θρησκευτική αστυνομία-έχει επιφορτιστεί από τον βασιλιά Abdullah με την ευθύνη να περιπολεί στους δρόμους ψάχνοντας,  άνδρες και γυναίκες που ασκούν πράξεις που αποτελούν απειλή για την ηθική του Ισλάμ. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα πάντα, από την κατανάλωση χοιρινού κρέατος μέχρι παράνομη σεξουαλική συμπεριφορά.
  • Αυτό το σώμα είναι γνωστό παγκοσμίως, για την υπερ-αυστηρή εφαρμογή των κανόνων και έχει έρθει σε θερμές αντιπαραθέσεις με πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την τάση του να δρα υπέρ του ηθικού νόμου παραμερίζοντας τη συμπόνια. Αυτό, έχει πολλές φορές καταστροφικές συνέπειες, όπως το 2002, π.χ που 14 κορίτσια έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά όταν τα μέλη των σωστικών συνεργείων, τα εμπόδισαν να εγκαταλείψουν το κτίριο επειδή θεώρησαν, ότι τα κορίτσια δεν ήταν σωστά ντυμένα για να βγουν έξω.
Οι ποινές για την ανυπακοή της θρησκευτικής αστυνομίας είναι συνήθως σοβαρές, γι αυτό κι είναι σπάνιο να δει κάποιος, ιδίως μια γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία, να τους αντιμιλάει ανοικτά.  Πόσο μάλλον, μια γυναίκα που την απειλεί ο αστυνομικός, να εγκαταλείψει το εμπορικό κέντρο, λόγω του μανικιούρ της, κι εκείνη να αντιστέκεται.
Είναι, αν μη τι άλλο δροσιστικό, να βλέπεις μια γυναίκα στη Σαουδική Αραβία, να μιλάει ενάντια σε αυτό που νιώθει ως σοβαρή αδικία, κι η αντίστασή της είναι αν μη τι άλλο μια υγιής αντίδραση κι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Μάλλον έχει πολύ δρόμο, μέχρι να δικαιωθεί μια τέτοια κίνηση, αλλά μέχρι τότε, εμείς χαιρετίζουμε αυτή την γενναία σύγχρονη σουφραζέτα, της οποίας η μάχιμη κραυγή, εξακολουθεί να κουδουνίζει στα αυτιά μας:  «! Δεν πρόκειται να φύγω το εμπορικό κέντρο»


marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου