ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Κάνε reboot στην επιδερμίδα σου μετά το καλοκαίρι

Το πιο αστείο jpeg που κυκλοφορεί αυτόν τον καιρό είναι η τελευταία παραλλαγή του χαστουκιού του Μπάτμαν:
Πραγματικά, είναι ακόμα Αύγουστος και κανονικά θα έπρεπε όλοι μαζί να συνωμοτούμε πώς να παρατείνουμε τις διακοπές μας, πώς να γυρίσουμε τα ημερολόγια του γραφείου καμία βδομάδα πίσω, πώς να συνεχίσουμε τις βουτιές, τα παγωτά, τα ποτά, τα ξενύχτια. Και πιθανότητα θα βρούμε τρόπους να το καταφέρουμε ή, έστω, να βρούμε παρηγορητικά υποκατάστατα των νησιών μέσα στην πόλη. Η πικρή αλήθεια, όμως, είναι πως οι διακοπές τελείωσαν. Και μαζί με αυτές τελείωσε όλη η ανεμελιά του να μη σε ενδιαφέρει τι μέρα είναι, τι ώρα, ποια χρονιά και σε τι κατάσταση είναι τα ρούχα σου, τα μαλλιά σου, το δέρμα σου.
Σε αντίθεση με το θολωμένο καθρεφτάκι του ενοικιαζόμενου δωματίου, ο καθρέφτης του σπιτιού σου θα σου πει όλη την αλήθεια: θες κούρεμα, θες ξύρισμα και η επιδερμίδα σου είναι σε κακά χάλια. Δεν φταις εσύ, όλοι την πατάμε. Λίγο η θάλασσα, λίγο ο ήλιος και λίγο το γεγονός πως αφήνεις πίσω τις καλές συνήθειές σου, το δέρμα σου στις διακοπές έρχεται και γίνεται μια άνυδρη σαχάρα, που αν δεν την φροντίσεις τώρα, μακροπρόθεσμα θα το μετανιώσεις – άλλωστε το 80% της πρόωρης γήρανσης οφείλεται στον ήλιο. Τι μπορείς να κάνεις; Για λίγες εβδομάδες από τώρα, περιποιήσου την εντατικά, ώστε να συνέλθετε παρέα από την καλοκαιρινή κρεπάλη.  

Χαμηλά λιπαρά

Anti-shine Oil Control Mattifying Moisturizer, Lierac Homme, στα φαρμακεία
Η αντρική επιδερμίδα είναι εκ φύσεως πιο λιπαρή από την γυναικεία, άρα είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζεις και εσύ το πρόβλημα του μετώπου και της μύτης που γυαλίζει, ειδικά όταν ζεσταίνεσαι. Δεν είναι μόνο αισθητικοί οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να το ρυθμίσεις: η υπερβολική λιπαρότητα σε συνδυασμό με την βρώμικη ατμόσφαιρα της πόλης θα σου φράξει τους πόρους και θα σε γεμίσει σπυράκια και στίγματα. Αντί λοιπόν να σκουπίζεσαι στο πουκάμισό σου ή με τα πενταβρώμικα χέρια σου, χρησιμοποίησε το πρωί ένα προϊόν για ματ επιδερμίδα και, καλού καλού, κράτα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σου ένα πακέτο μαντηλάκια που απορροφούν την υπερβολική λιπαρότητα με μια κίνηση.

No Scrubs, no glory

Scaramouche & Fandango Face Scrub, Selfridges
Οι άντρες έχουν μεγαλύτερους πόρους από τις γυναίκες, με αποτέλεσμα να φράζουν πολύ πιο εύκολα, ειδικά το καλοκαίρι που χαλαρώνεις και πιθανότητα άφησες πίσω σου το καθαριστικό προσώπου σου. Τώρα πρέπει όχι μόνο να το ξαναβάλεις στη ζωή σου αλλά να το ενισχύσεις κάνοντας παράλληλα μερικές φορές scrub, που θα επιτρέψει στο δέρμα σου να αναπνεύσει και πάλι. Από την πρώτη κιόλας χρήση θα αισθανθείς τεράστια διαφορά και, αν θυμηθείς να το κάνεις άλλες 2-3 φορές μέσα στο μήνα θα δεις και πάλι την επιδερμίδα σου να λάμπει.   

Από τα άφτερ μπαρ στο aftershave

 Aftershave balm Καλέντουλα & Ginseng, Korres, στα Φαρμακεία.
Όσο και αν σκεφτόσουν σοβαρά στις διακοπές να υιοθετήσεις για πάντα το look του ναυαγού, αργά ή γρήγορα θα αναθεωρήσεις. Ένα καλό aftershave πάντα σε βοηθάει να ενυδατώσεις το δέρμα σου μετά από ένα βαθύ ξύρισμα, ενώ ταυτόχρονα παρέχει ένα φιλμ προστασίας από τον ήλιο. Τώρα, που η επιδερμίδα σου είναι πιο ξηρή και ταλαιπωρημένη από ποτέ, το έχεις ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, καθώς θα την βοηθήσει να μαλακώσει και να επανέλθει στα επιθυμητά επίπεδα υγρασίας και ελαστικότητας. Και φυσικά, μυρίζει υπέροχα. Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο γιατί να το ξεχάσεις στο επόμενο ξύρισμα.

Η ακμή μπορεί να περιμένει

Blue Herbal Spot Treatment, Kiehl's, Αttica The Department Store.
Αν έχεις ακμή, λογικά με την έκθεση στον ήλιο θα είδες την κατάσταση να βελτιώνεται και πιθανότατα δεν θα χρειάστηκε καν να χρησιμοποιείς ευλαβικά τα προϊόντα που σε έσωζαν όλο τον χειμώνα. Και πολύ καλά έκανες, διότι μπορούν να σου προκαλέσουν σοβαρή ζημία όσο ο ήλιος ακόμα καίει. Τα περισσότερα καθαριστικά προσώπου για την ακμή περιέχουν σακυλικό οξύ, το οποίο, σε συνδυασμό με την ηλιακή ακτινοβολία, μπορούν να  ξηράνουν σοβαρά την επιδερμίδα σου και να σου προκαλέσουν ως και εγκαύματα. Χρησιμοποίησέ τα μόνο τη νύχτα και ξαναβάλτα κανονικά στη ζωή σου λίγους μήνες αργότερα.

Αντηλιακό non-stop

M Protect SPF21, Clinique Skin Supplies For Men, στα καταστήματα καλλυντικών
Οι δερματολόγοι συνιστούν την αντηλιακή προστασία χειμώνα – καλοκαίρι, αλλά για αρχή θα είναι μια μικρή νίκη αν καταφέρεις να συνεχίσεις να φοράς αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπό σου μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και να συννεφιάσει. Όχι μόνο στις μικρές σου εξορμήσεις για μπάνιο, αλλά ει δυνατόν καθημερινά. Το ότι γύρισες στην πόλη δεν σημαίνει πως σταμάτησε να καίει ο ήλιος, ούτε πως η φθορά στο δέρμα σου σταματά μόλις επιβιβαστείς στο πλοίο της επιστροφής. Ειδικά αν είσαι ανοιχτόχρωμος και καίγεσαι εύκολα αυτή η ύπουλη περίοδος μέχρι το φθινόπωρο είναι η πιο επικίνδυνη για να καείς χωρίς να το καταλάβεις. Για να μην πούμε πως οι αντηλιακές κρέμες λειτουργούν και ως ενυδατικές, οπότε παράλληλα επωφελείσαι από όλα τα άλλα καλούδια που περιέχουν στη σύστασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου