ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Τατουάζ: με ποιους τρόπους μπορείτε να το "σβήσετε"!

          


Το τατουάζ μπορεί να είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα trends των τελευταίων ετών, όμως είναι λογικό να βαρεθείτε κάτι που δε μπορείτε να αλλάξετε και που δεν το είχατε από τη γέννησή σας. Το καλό νέο είναι ότι μπορείτε να το αφαιρέσετε…όμως όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε πρέπει να θυμάστε ότι κάποιο σημάδι έστω και μικρό θα παραμείνει στο δέρμα σας. Η επιτυχία της αφαίρεσής του εξαρτάται από το μέγεθος και το βάθος του τατουάζ. Επίσης, από τον τρόπο που το δέρμα σας αντιδρά στις ουσίες που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεσή του. Μάθετε περισσότερα!

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να "σβήσετε" ένα τατουάζ είναι με επαγγελματικές μεθόδους που γίνονται από ειδικούς γιατρούς οι οποίοι γνωρίζουν πώς να σβήσουν το μελάνι από το δέρμα, γρηγορότερα και με καλύτερα αποτελέσματα. Ο πρώτος τρόπος για την αφαίρεσή του είναι με τομή και τοπική αναισθησία. Μετά από αυτό υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί μεταμόσχευση ιστού από ένα άλλο σημείο του σώματος στο σημείο που έγινε η επέμβαση.

Ένα άλλος τρόπος είναι με δερμοαπόξεση. Ο ιατρός αφαιρεί το μελάνι με ένα σκληρό εργαλείο που λειαίνει το δέρμα, το οποίο φυσικά μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.

Η πιο δημοφιλής μέθοδος φυσικά είναι το laser γιατί είναι λιγότερο επεμβατική από τις παραπάνω. Αρχικά εφαρμόζεται μια κρέμα πάνω στο τατουάζ και μετά οι παλμοί του laser εισχωρούν βαθιά έως εκεί που βρίσκεται το μελάνι και το διασπούν. Το μόνο αρνητικό σε αυτή τη μέθοδο είναι ότι πρέπει να την επαναλάβετε αρκετές φορές μέχρι να έρθει το δέρμα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εκτός από αυτές τις επαγγελματικές μεθόδους, υπάρχουν ειδικές κρέμες που μπορούν να αφαιρέσουν σταδιακά το τατουάζ, χωρίς τη βοήθεια ειδικού. Η αποτελεσματικότητά τους όμως εξαρτάται από το πόσο συχνά εφαρμόζονται και σίγουρα χρειάζεται πολύς καιρός μέχρι να έχετε ορατά αποτελέσματα.

fe-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου