ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πότε είναι οι γυναίκες ευχαριστημένες με το σώμα τους;


Ποτέ! Είναι η πρώτη απάντηση στην ερώτηση: Πότε είναι οι γυναίκες ευχαριστημένες με το σώμα τους; Πείτε την αλήθεια!
Από κάποια ηλικία και μετά οι γυναίκες κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και θέλουμε είτε να αδυνατίσουμε, είτε να αλλάξουμε κάτι. Αν έχουμε χάσει κανένα κιλό, έχουμε λίπος. Τις ημέρες της περιόδου έχουμε κατακράτηση υγρών... Σύμφωνα με φιλοσοφίες που λέμε μεταξύ μας, αλλά κυρίως έρευνες, οι γυναίκες (σε ποσοστό 97% το παραδέχονται) λένε τουλάχιστον μια φορά την ημέρα "Σιχαίνομαι το σώμα μου!" κι έχουν κατά μέσο όρο 13 άσχημες σκέψεις γι' αυτό ΚΑΘΕ μέρα. Κάθε νέα μέρα είναι μια ευκαιρία για την αρχή μιας νέας δίαιτας. Η δίαιτα έχει καλύτερες φίλες το συχνά σε δίαιτα και πάντα σε δίαιτα.
Η βιομηχανία αδυνατίσματος βγάζει από τις ανασφάλειες μας 55.4 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Κορίτσια από 14 μέχρι 18 ετών σε ποσοστό 59% προσπαθούν να χάσουν βάρος (και να μοιάσουν στα κορίτσια των περιοδικών), 11.3% από αυτά έχουν πάρει χάπια διαίτης και πάνω από 18% έχει μείνει νηστικό ολόκληρη μέρα για να χάσει κιλά (Centers for Disease Control). Σύμφωνα με μία άλλη έρευνα (Dove Real Beauty Campaign) 81% των 10χρονων κοριτσιών φοβούνται μήπως παχύνουν. Την ίδια ώρα πάνω από 25 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από διατροφικές ανωμαλίες μόνο στην Αμερική.
Οι περισσότερες γυναίκες όταν πατούν τα 20 αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι είναι καλό για το σώμα τους. Έχουν φυσικά πολύ δρόμο ακόμα να είναι ευχαριστημένες με το κορμί τους, καθώς σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Santuary Spa, οι κυρίες είμαστε ευχαριστημένες με το σώμα μας κατά την δεκαετία των 30. Η βρετανική εταιρεία "εξέτασε" 1230 γυναίκες σχετικά με την σχέση τους με το σώμα τους. 40% κοιτάζουν το σώμα τους (το επιβεβαιώνω αν και δεν πήρα μέρος στην έρευνα), 25% ρωτάει τον καθρέφτη, καθρεφτάκι της αν είναι η λεπτότερη τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα (αποκλείεται μόνο μία). 16% των γυναικών δήλωσε ότι δεν κοιτάζεται καθόλου όταν είναι γυμνές (τι;).

Οι γυναίκες είναι ευχαριστημένες με την εικόνα του γυμνού σώματός τους στα 34!

 
Τουλάχιστον βγήκε κάτι καλό από αυτή την έρευνα. Οι γυναίκες είναι ευχαριστημένες με την εικόνα του γυμνού σώματός τους στα 34! Αυτή είναι η πιο ευχαριστημένη χρονιά της ζωής τους. Η εικόνα αυτή ενισχύεται όταν βρίσκονται σε μόνιμη σχέση, γυμνάζονται και τρώνε σωστά. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι γυναίκες είναι περήφανες κυρίως για το στήθος τους, τα πόδια και τους ώμους τους, ενώ το 57% θα ήθελε να αλλάξει την κοιλιά του. 49% επιλέγει μπικίνι, ενώ οι υπόλοιπες ολόσωμο. 65% τρέμει μήπως κάποιος ποστάρει φωτογραφία τους χωρίς την άδειά τους.
Αν είστε πριν από αυτή την ηλικία είστε τυχερές, διότι έρχεται και κοιτάξτε να την απολαύσετε. Τότε θα λατρέψετε το γυμνό κορμί σας, όπως είναι με τις ατέλειές του. Ή επίσης, για να λέμε και την αλήθεια, θα έχετε βρει τον τέλειο συνδυασμό δίαιτας και γυμναστικής και καλά θα κάνετε να μην το κρατάτε μόνο για τον εαυτό σας... Οι υπόλοιπες sorry. Μπορούμε να συνεχίζουμε να αναζητούμε την τελειότερη δίαιτα ή διατροφή ή και ρούχο φυσικά. Τι έχουν κοινό όλες οι ηλικίες; Την μελέτη των σωμάτων των celebrities. Την είδες την Jennifer; Μα καλά τι τρώει; Την είδες την Φαίη; Ποτέ λέει δεν έχει κάνει δίαιτα. Μα είναι δυνατόν; Την ίδια ώρα (άβυσσος η ψυχή της γυναίκας) διάσημες κυρίες, όπως η Lady Gaga, ας πούμε κάνουν ιδρύματα και ενισχύουν τον αγώνα εκείνων που αγαπούν το σώμα τους όπως είναι σε κάθε ηλικία.
Μήπως έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο τελικά; Που κοιταζόμαστε τόσο στον καθρέφτη, ντε! Έχοντας περάσει δυστυχώς την ηλικία των ευτυχισμένων 34 θυμάμαι... Πάντα κοιτούσα τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Πρώτα πίσω και μετά μπροστά. Γυμνάζομαι αρκετά, αλλά όσο μεγαλώνω πρέπει να προσπαθώ πιο πολύ για τα παλιά αποτελέσματα. Να τρώω όλο και πιο σωστά και να πίνω όλο και περισσότερο νερό. Ξέρω ότι για το καλύτερο δέρμα και σώμα υπεύθυνα είναι τα (καταραμένα τα) γονίδια, ο τρόπος ζωής (διατροφή, άσκηση, ύπνος, άγχος) και μετά τα όποια προϊόντα και να χρησιμοποιήσεις. Που έχω καταλήξει; Στην πτωχή μα τόσο προφανή διαπίστωση ότι αν δεν αγαπώ το σώμα μου όπως είναι αυτό με εκδικείται. Μου χαλάει την διάθεση και την ημέρα. Με αρρωσταίνει και με γερνάει νωρίτερα.
Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ισχύει ακόμα ότι αν σε σπάσω θα έρθουν 7 χρόνια γρουσουζιάς ή μήπως έχει κάτι αλλάξει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου