ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΠΡΩΙΝΟ




Μεσογειακή ομελέτα
Πρωινό χωρίς ομελέτα νοείται; Φυσικά και όχι. Με όλες τις θρεπτικές ουσίες του αυγού και των κάθε λογής λαχανικών που θα βάλετε μέσα (κρεμμύδια, ντομάτα κτλ.), η μεσογειακή ομελέτα είναι ένα πλήρες γεύμα και κάτι παραπάνω.. Απλή στην εκτέλεση, δυναμωτική και πεντανόστιμη.

Τι θα χρειαστείτε:
- 4 αυγά
- Γαλοπούλα καπνιστή σε φέτες (3-4 κομμάτια ανάλογα την όρεξή σας)
- Φέτα τριμμένη
- 1 ντομάτα φρέσκια μικρή
- 1 πιπεριά πράσινη φρέσκια μικρή
- Φρέσκο κρεμμύδι
- Ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι (πωλούνται έτοιμες)
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση : Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να κιτρινίσει εντελώς το μείγμα. Σε μια πλαστική επιφάνεια κόβουμε σε λωρίδες την πιπεριά και σε μικρά κομματάκια την ντομάτα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε «μισοφέγγαρα» κάτω από τον απορροφητήρα Τέλος, κόβουμε την καπνιστή γαλοπούλα σε λωρίδες. Ρίχνουμε την φέτα, τις ελιές και την ρίγανη στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε. Σε ένα αντικολητικό τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι και το απλώνουμε με μια χαρτοπετσέτα παντού. Ανοίγουμε την φωτιά στο δυνατό και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται τσιγαρίζουμε (ψήνουμε) για 2 λεπτά τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, την πιπεριά και την γαλοπούλα μέχρι να ροδίσουν λίγο. Έπειτα χύνουμε από πάνω το μείγμα με τα αυγά και την φέτα φροντίζοντας να απλωθεί σε όλο το τηγάνι ομοιόμορφα. Το αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά περίπου και ύστερα το γυρνάμε από την άλλη με μια ξύλινη σπάτουλα. Το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά μέχρι να γίνει καφετί και σερβίρουμε! Αν θέλετε μια πιο spicyπαραλλαγή μπορείτε να προσθέσετε και λίγο tabasco. Της ταιριάζει απόλυτα.

Βάφλες με ρούμι & μπανάνα
Δύσκολη αλλά γευστικότατη "παρεΐστικη" συνταγή για πρωινό και όχι μόνο.

Τι θα χρειαστείτε: 
225 γρ (2 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
10 ml (2 κουταλάκια) μπέικιν πάουντερ 
5 ml (1 κουταλάκι) διττανθρακική σόδα 
15 ml (1 κουταλιά) ψιλή ζάχαρη 
2 αβγά 
50 γρ (1/4 φλιτζανιού) βούτυρο, που το έχετε λιώσει 
175 ml (3/4 φλιτζανιού) γάλα και επιπλέον γάλα, αν χρειαστεί 
300 ml (1 1/4 φλιτζανιού) ανθόγαλα 
5 ml (1 κουταλάκι) εσάνς βανίλιας κρέμα γάλακτος, για το σερβίρισμα 

Για τις μπανάνες:
6 μπανάνες, κομμένες σε χοντρές φέτες 
115 γρ (1 φλιτζάνι) πέκαν, κομμένα σε κομματάκια 
50 γρ (1/3 φλιτζανιού) ζάχαρη demerata 
75 ml (5 κουταλιές) maple syrup 
45 ml (3 κουταλιές) μαύρο ρούμι 

Εκτέλεση: Κοσκινίζετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη ζάχαρη. Κάνετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και χτυπάτε τα υλικά ώσπου να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτετε το ανθόγαλα και τη βανίλια στο χυλό και χτυπάτε καλά. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε 30 λεπτά, να σταθεί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. 
Ζεσταίνετε το ειδικό σκεύος για βάφλες. Ανακατεύετε το χυλό προσθέτοντας και άλλο γάλα αν χρειάζεται - ο χυλός πρέπει να είναι αρκετά πηχτός. Ανοίγετε το σκεύος και ρίχνετε το χυλό ώστε να καλύψει τα 2/3 της επιφάνειας του. Το κλείνετε και καθαρίζετε τον επιπλέον χυλό. 
Ψήνετε για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας προσεκτικά το σκεύος μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό σκεύος για βάφλες, ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν η βάφλα είναι έτοιμη, ανοίγετε σκεύος και τη βγάζετε με ένα πιρούνι. Τη μεταφέρετε σε πυρίμαχη πιατέλα και τη διατηρείτε στο φούρνο ζεστή. Επαναλαμβάνεται την ίδια διαδικασία ώσπου να φτιάξετε 8 ακόμα βάφλες. Προθερμαίνετε το γκριλ. Απλώνετε τις μπανάνες σε μια μεγάλη, ρηχή λαμαρίνα και πασπαλίζετε με τους ξηρούς καρπούς και τη ζάχαρη demerata. Αναμειγνύετε το maple syrup και το ρούμι και περιχύνετε μ' αυτό το μείγμα. Βάζετε τις μπανάνες στο γκριλ για 3-4 λεπτά. Τις σερβίρετε πάνω στις βάφλες και περιχύνετε με κρέμα γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου