Υλικά
• 1 κιλό
μεγάλες, ωμές γαρίδες• 1 κιλό ώριμες ντομάτες
• 1 φλιντζάνι φύλλα μαϊντανού -(ξεφυλλισμένος,όχι ψιλοκομμένος)
• 3-4 σκελίδες σκόρδο
• 1-2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
• 2/3 φλυντζανιού λευκό ξηρό κρασί
• 250γρ. Φέτα σε κύβους
• 1 κουταλιά ρίγανη
• 6 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Καγιέν (Προερετικά)

Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες αφήνοντας το κεφάλι (εκεί είναι η νοστιμιά τους) και την ουρίτσα στη θέση τους. Ύστερα αν θέλετε τις χαράζετε λίγο κατα μήκος της πλάτης και βγάζετε τη μαύρη φλέβα που βρίσκετε εκεί.
2. Βάζετε τις γαρίδες σε ένα γυάλινο ή πλαστικό μπολ και τις περιχύνετε με το κρασί. Τις κρατάτε παραπέρα σκεπασμένες στο ψυγείο, μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 οC.
3. Χαράζετε σταυρωτά με κοφτερό μαχαιράκι και τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Τις αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό, τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε με μπόλικο τρεχούμενο νερό και τις ξεφλουδίζετε.
4. Τεμαχίζετε τις ντομάτες, κόβετε στη μέση τα σκόρδα και αφαιρείτε τη φύτρα τους (αυτή είναι που κάνει το σκόρδο βαρύ) και τα ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε 4 κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα τα κρεμμυδάκια με τα σκόρδα μέχρι να μαραθούν.
5. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες και το μαϊντανό. Αφήνετε το μίγμα να απορροφήσει το νερό του, για 20 περίπου λεπτά. Στραγγίζετε τις γαρίδες και ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρασί τους και το αφήνετε να πάρει βράση, 1-2 λεπτά.
6. Βάζετε από 3 γαρίδες σε 6 μικρά σαγανάκια (ή ένα πυρίμαχο ταψάκι) μοιράζετε μέσα τη σάλτσα ντομάτας και τοποθετείτε από πάνω τη φέτα. Τα ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι, τα πασπαλίζετε με ρίγανη και τα ψήνετε στο φούρνο για 15- 20 λεπτά.
galsnguysΚαλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου