ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ελλάδα, ήλιος , θάλασσα , έρωτες και ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ COCTAILSSSSS

                                                     Φτιάχνουμε cocktail... για όλους

Ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος, bartender του Think Positive και νικητής του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2013, προτείνει cocktail της “παρέας” μέσα από δροσερές και εύκολες συνταγές.

(Γιώργος Μεγαλοκονόμος)

Κρατήστε σημειώσεις

TIKI MΑΧ
Μία tiki συνταγή από τον Simon Difford εύκολη για κάθε στιγμή αρκεί να έχουμε τα υλικά!
Για 6 ποτά χρειαζόμαστε:
180ml white rum, 180ml captain morgan rum, 90ml grand marnier, 90ml apricot brandy, 120ml orgeat syrup, 120ml fresh lime juice, 270ml pineapple juice, 90ml fresh orange juice, 30 σταγόνες Angostura bitters
Σε μία μεγάλη κανάτα ή ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα υλικά μας με πολύ πάγο και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με φέτες από πορτοκάλι και ανανά. Σερβίρουμε με κουτάλα σαν και αυτές της σούπας. Αν υπάρχει και ρούμι overproof rum (75% abv) ρίχνουμε λίγο από επάνω σε κάθε ποτό.
Butterfly pina colada
Mία συνταγή δική μου για τον περσινό διαγωνισμό του Angostura cocktail chalenge.
Για 6 πολύ μεγάλα ποτήρια θα χρειαστούμε
360ml aged rum (angostura 5 ετών), 180 ml pineapple juice, 180 ml coconut cream, 120 ml hazelnut liquor, 180 ml pink grapefruit juice, 20 σταγόνες Angostura bitters
Σε ένα μεγάλο μπολ ή κανάτα ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά! Εδώ μπορεί να μας βοηθήσει και κάποιο μίξερ χειρός ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε πολύ πάγο και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με κομμάτια ανανά, κεράσια(αν υπάρχουν), δυόσμο και τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Aperol gin punch
Για 10-12 περίπου άτομα ίσως και παραπάνω ανάλογα τα ποτήρια
600 ml london dry gin, 350 ml aperol, 120 ml yellow chartreuse, 210 ml fresh lime juice, 260 ml pink grapefruit juice, 90 ml fresh orange juice, 50ml σιρόπι ζάχαρης προαιρετικά (βάζουμε ανάλογα τη γεύση μας ή και καθόλου!) 5 σταγόνες orange bitters επίσης προαιρετικά 1/2 μπουκάλι αφρώδους οίνου (ξηρό)
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα μας τα υλικά εκτός από τον αφρώδη οίνο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε πάγο. Ανακατεύουμε ξανά. Το αφήνουμε για περίπου 20' να παγώσει και προσθέτουμε τον αφρώδη οίνο. Ανακατεύουμε ελαφρά και γαρνίρουμε με φέτες από πορτοκάλι και grapefruit.
Λευκή Sangria με tequila
Για περίπου 12-13 ποτήρια θα χρειαστούμε
3 πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φέτες, 4 λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες, 4 limes κομμένα σε λεπτές φέτες, 350gr λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, 400 ml tequila blanco 100% de agave, 1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί, 1 μπουκάλι αφρώδους οίνου, 500 ml soda
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλες τις λεπτές φέτες μαζί με τη ζάχαρη. Με ένα muddler ή κάποιο γουδοχέρι πατάμε τα υλικά. Προσθέτουμε την tequila και ανακατεύουμε καλά.Το αφήνουμε στην άκρη για 6 περίπου ώρες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, τον αφρώδη οίνο και τη σόδα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε! Γαρνίρουμε με φέτες από λεμόνια,πορτοκάλια και limes.
Cheers!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου