ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΣΑΣ....

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυξάνονται τα επίπεδα των «καλών» βακτηρίων

                             Τα προφυλακτικά προστατεύουν τον κόλπο
Το απαραίτητο ερωτικό αξεσουάρ δεν προσφέρει μόνο ασφάλεια, αλλά αυξάνει τα επίπεδα των «καλών» βακτηρίων που βρίσκονται στον κόλπο, λένε ειδικοί.

Μελέτη αποκαλύπτει ότι οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες, που χρησιμοποιούν προφυλακτικά έχουν περισσότερα «φιλικά» για τον οργανισμό βακτήρια σε σχέση με εκείνες που επιλέγουν κάποια άλλη μορφή αντισύλληψης.

Ερευνητές από το Friendship Hospital του Πεκίνου μελέτησαν 164 υγιείς γυναίκες, ηλικίας 18 έως 45 ετών, που δεν χρησιμοποιούσαν κάποια ορμονική μέθοδο αντισύλληψης και βρήκαν ότι ο πληθυσμός του γαλακτοβάκιλλου (βακτήριο που αποτελεί μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου) ήταν σημαντικά υψηλότερος στην ομάδα των γυναικών, που χρησιμοποιούσαν προφυλακτικά σε σχέση με εκείνες που είχαν επιλέξει ως μέθοδο αντισύλληψης το ενδομήτριο σπείραμα ή τη «μέθοδο του ρυθμού».

Οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στους γαλακτοβάκιλλους, το οξύ των οποίων βοηθά στον έλεγχο της ανάπτυξης του μύκητα Candida albicans, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτόν την πιθανότητα μόλυνσης του κόλπου.

Όπως λένε, η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του οικοσυστήματος του κόλπου, καθώς το σπέρμα έχει pH 7,0 έως 8,0, ενώ ο κόλπος κατά μέσο όρο pH 4,5. Τα προφυλακτικά, λοιπόν, βοηθούν στο να διατηρήσει ο κόλπος την «όξινη» άμυνά του.

Ωστόσο, προειδοποιούν ότι τα προφυλακτικά μπορεί να μην είναι για όλους ο καλύτερος τρόπος πρόληψης μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, καθώς έχουν ποσοστό αποτυχίας 15%, λαμβάνοντας υπόψη και τη λανθασμένη χρήση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου