ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η ευχάριστη έκπληξη της Google είχε άρωμα... ελληνικό !

Το Chromecast έρχεται να “αναβαθμίσει” το ρόλο της τηλεόρασης στο σπίτι

                     Η ευχάριστη έκπληξη της Google είχε άρωμα... ελληνικό !

Τι άλλο θα σκεφτούν στην Google για να μας εντυπωσιάσουν; Αυτή τη φορά ο διαδικτυακός κολοσσός “μεταφέρει” τον υπολογιστή στην τηλεόρασή μας, επιτρέποντας με το Chromecast στους χρήστες να δουν live streaming βίντεο στην τηλεόρασή τους, να ακούσουν μουσική, αλλά και να μεταφέρουν οποιοδήποτε περιεχόμενο από καρτέλα του Google Chrome απευθείας στην τηλεόρασή τους, με ένα “κλικ”.

Τι είναι το Chromecast; Ένα μικροσκοπικό HDMI dongle, με το οποίο μπορεί κανείς να μεταφέρει περιεχόμενο από το smartphone ή το tablet του στην τηλεόραση. Οι εφαρμογές που θα είναι συμβατές με το Chromecast θα έχουν ένα πλήκτρο “cast”, που θα κάνει αυτό ακριβώς, θα μεταφέρει δηλαδή το περιεχόμενο στην τηλεόραση μέσω ασύρματης σύνδεσης, ενώ αντίστοιχο πλήκτρο θα αποκτήσει και ο Google Chrome, ώστε να είναι εφικτή η μεταφορά οποιουδήποτε περιεχομένου από την ανοιχτή καρτέλα του browser στην οθόνη της τηλεόρασης.

Το Chromecast για την ώρα διατίθεται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αναμένεται σύντομα να επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Η τιμή του αν μη τι άλλο είναι αιφνιδιαστικά χαμηλή: Κοστίζει 35 δολάρια.

Η παρουσίαση του Chromecast ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρόσφατου event της Google στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ είχε και ελληνικό “άρωμα”, καθώς το βίντεο που παρουσιάζει το νέο προϊόν χρησιμοποιεί σαν μουσική επένδυση ένα κομμάτι που όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου