ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Σοκολατένιες μπουκίτσες μπανάνας με φυστικοβούτυρο!

sokolatenies-mpoykitses-mpananas-me-fystikoboytyro
Υλικα:
  • 3 μπανάνες, με όσο το δυνατόν λιγότερη καμπύλη
  • 4 κουταλιές φυστικοβούτυρο
  • 300 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
  • 200 γραμ. καρύδια/ αμύγδαλα/ φουντούκια θρυμματισμένα
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε και τεμαχίζουμε προσεκτικά σε μπουκίτσες κάθε μπανάνα. Μετά σκάβουμε εσωτερικά την μπανάνα για να βγάλουμε τη σάρκα. Φτιάχνουμε το μπεν μαρί για τη σοκολάτα. Βάζουμε ένα μπολ μέσα σε μία μεγαλύτερη κατσαρόλα με βραστό νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, σε χαμηλή ένταση, προσέχοντας να μη βράζει το νερό αλλά να διατηρείται ζεστό.
Κόβουμε με το μαχαίρι τη σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ, που πρέπει να είναι τελείως στεγνό. Ανακατεύουμε λίγες φορές με στεγνή σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Αν μπεί κατά λάθος νερό μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, η σοκολάτα σφίγγει και σβολιάζει. Για να επαναφέρουμε τη βελούδινη υφή της, την ανακατεύουμε με λίγη κρέμα. Βυθίζουμε το κάτω μισό της μπανάνας στη λιωμένη σοκολάτα και εν συνεχεία «ρολάρουμε» στους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.
Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, τοποθετούμε τις μπουκίτσες προσεκτικά στο ψυγείο για να στεγνώσει και να κρυώσει η σοκολάτα. Μόλις κρυώσει η σοκολάτα, αφαιρούμε τις μπουκίτσες από το ψυγείο. Τοποθετούμε το φυστικοβούτυρο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και κάνουμε από πάνω από κάθε μπουκίτσα την γαρνιτούρα.
 


newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου