ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Susie Wolff: Ένας άγγελος ξανθός τσίτα τα γκάζια στη F1!


Επιβιώνει μία γυναίκα σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον και δη αυτό του μηχανοκίνητου αθλητισμού; Η Susie Wolff αποδεικνύει περίτρανα πως ναι. Η 30χρονη Σκωτσέζα είναι οδηγός αγώνων και το 2012 μάλιστα εντάχθηκε στο δυναμικό της Williams F1 Team κάνοντας το BBC να ασχοληθεί εκετνώς μαζί της, ετοιμάζοντας ένα ντοκιμαντέρ στον... θηλυκό Μίκαελ Σουμάχερ!
Η Susie είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις γυναίκας στον κόσμο της Formula 1, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα της από ηλικία 8 ετών όταν και πρωτοδοκίμασε αγώνες καρτ. Πλέον αποτελεί την μοναδική γυναίκα πιλότο της κατηγορίας μετά την απόσυρση της Μαρία ντε Βιγιότα πέρσι η οποία έχασε το ένα μάτι της σε ατύχημα. 
Μόλις πέντε γυναίκες έχουν αγωνιστεί στην F1, συμπεριλαμβανομένης της Ντιβίνα Γκαλίκα, η οποία όμως δεν είχε τα προσόντα να συμμετάσχει  στους αγώνες της Αμερικής το 1978. Τέλος, η τελευταία γυναίκα, που πήρε μέρος σε αγώνες ήταν η Ιταλίδα Γιοβάννα Αμάτι το 1992. 
Πάρτε μια γεύση από την εντυπωσιακή οδηγό μέσα από το φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί αλλά και από πρόσφατα βίντεό της εν δράσει! 



-------------------------- -------------------------- -------------------------- --------------------------
sportygossip

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου