ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Μυστηριώδεις υποβρύχιες ανακαλύψεις που δεν έχουν εξηγηθεί!


yonaguni
Μπορεί να θεωρούμε ότι είμαστε, ως είδος, κυρίαρχοι του πλανήτη, από την άποψη ότι έχουμε εξερευνήσει σχεδόν κάθε γωνιά του, ωστόσο αυτό είναι λάθος, καθώς οι βυθοί των ωκεανών (αλλά και λιμνών ή ποταμών) εξακολουθούν ......
... να αποτελούν, από πολλές απόψεις, ένα τεράστιο αίνιγμα. Τα υποθαλάσσια μυστήρια τα οποία δεν μπορούν να εξηγηθούν είναι πολλά, και οι προσπάθειες για τη διαλεύκανσή τους συνεχίζονται, είτε πρόκειται για φυσικά φαινόμενα είτε για «καρπούς» ανθρώπινης δραστηριότητας. Κάποιες φορές μάλιστα, δεν είναι δυνατή καν η διάκριση ανάμεσα σε αυτά τα δύο, από βυθισμένες πολιτείες (ή θεωρούμενες βυθισμένες πολιτείες), μέχρι αινιγματικές ενδείξεις άγνωστων πλασμάτων – άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που οι μυθολογίες από την αρχαιότητα ακόμα είναι γεμάτες από θρύλους με θαλάσσια τέρατα κλπ.
Σε βίντεο του, το κανάλι The Richest του YouTube παρουσιάζει σε βίντεο του 9 τέτοια μυστήρια.

Πέρα από τις κλασικές συνωμοσιολογίες και τις θεωρίες του Έριχ φον Νταίνικεν, αξίζει να λάβει κανείς υπόψιν τα περί «κατακλυσμών» που υπάρχουν σε αρχαίες μυθολογίες (από τον Νώε μέχρι τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα), τα οποία συνδέονται με το λιώσιμο των πάγων κατά τα τέλη της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι πολύ ακραίο το σενάριο ότι μπορεί να υπήρξαν στο μακρινό παρελθόν πολιτείες και εξελιγμένες κουλτούρες και πολιτισμοί που πιθανώς χάθηκαν στα νερά κατά την άνοδο της στάθμης του νερού, ως αποτέλεσμα της τήξης των πάγων.
-Η «πόλη» του Γιοναγκούνι: Τη δεκαετία του 1980 βρέθηκαν περίεργοι σχηματισμοί (κτίρια) στον βυθό στα ανοιχτά της νότιας Ιαπωνίας. Γενικά, θεωρείται ότι πρόκειται για τεχνητούς σχηματισμούς, και έχει βρεθεί ένα κτίριο το οποίο θεωρείται ότι είναι ναός, με στήλες και μια αστερόσχημη πλατφόρμα. Κάποιες θεωρίες μιλούν για έναν πολιτισμό που υπήρξε πριν χιλιάδες χρόνια, και τον κατάπιε ο ωκεανός μετά την τελευταία Εποχή των Παγετώνων- μια «ιαπωνική Ατλαντίδα». Άλλοι μιλούν για φυσικούς σχηματισμούς.
-Ο «Δρόμος» του Μπίμινι: Η εν λόγω ανακάλυψη, κοντά στις Μπαχάμες, ενισχύει τις απόψεις αυτών που πιστεύουν ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί ήταν πολύ πιο προηγμένοι από ό,τι πιστεύουμε. Ο Δρόμος του Μπίμινι αποτελείται από μια σειρά ευθυγραμμισμένων λίθων- και αρκετοί κάνουν λόγο για τεχνητό σχηματισμό, που υποδεικνύει ίσως την παρουσία κάποιας αρχαίας πολιτείας ή οικισμού.
-Η χαμένη πόλη στην Κούβα: Το 2001 στα ανοιχτά της Κούβας μετρήσεις υπέδειξαν την ύπαρξη γεωμετρικών/ συμμετρικών σχηματισμών στον πυθμένα της θάλασσας. Περαιτέρω έρευνες έδειξαν μεγάλους όγκους από πέτρες, τοποθετημένες η μία πάνω στην άλλη. Εάν πρόκειται για τεχνητούς σχηματισμούς...θα πρόκειται για μεγάλο επιστημονικό αίνιγμα, καθώς θα είναι ηλικίας 50.000 ετών.
-Το «τέρας» της λίμνης Λαμπινκίρ στη Σιβηρία: Πέρα από τη λίμνη του Λοχ Νες και τον μύθο της «Nessie», υπάρχει και η συγκεκριμένη λίμνη που έχει ειπωθεί πως φιλοξενεί ένα τερατώδες πλάσμα, που έχει χαρακτηριστεί «Διάβολος». Υποτίθεται πως υποβρύχιες μελέτες έχουν αποδώσει εικόνες μιας τεράστιας σιαγόνας και ενός σκελετού που ανήκει σε ένα «τέρας», ενώ υπάρχει και η κλασική ασαφής εικόνα από μεγάλη απόσταση στην οποία φαίνεται «κάτι» στη λίμνη.
-Τα ερείπια στον Κόλπο της Χαμπχάτ: Το 2001 βρέθηκαν ερείπια μιας αρχαίας πόλης στον κόλπο Χαμπχάτ στα ανοιχτά των ινδικών ακτών, με ενδείξεις (σκεύη, οστά κ.α.) μιας ιδιαίτερα εξελιγμένης κουλτούρας, προγενέστερης όλων των άλλων γνωστών πολιτισμών της Ινδίας. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία των ερευνών που έχουν γίνει εκεί και των εικόνων της πόλης, που έχουν προκύψει μέσω σόναρ.
-Η Ανωμαλία στη Βαλτική: Μυστηριώδες δισκοειδές αντικείμενο που βρέθηκε στον πυθμένα της Βαλτικής το 2011 προκάλεσε έξαψη στους απανταχού συνωμοσιολόγους. Διαμέτρου 60 μέτρων, δεν παραπέμπει σε φυσικό σχηματισμό και δύτες έχουν αναφέρει ότι βρίσκεται πάνω σε κάποιου είδους στήλη. Οι πιο «εξωτικές» θεωρίες μιλούν για ιπτάμενο δίσκο (πολλοί επισημαίνουν ότι θυμίζει με το «Millennium Falcon», το διαστημόπλοιο του Χαν Σόλο από το Star Wars), αν και μια αρκετά «ισχυρή» ερμηνεία ήταν ότι πρόκειται για πυργίσκο θωρηκτού ή ανθυποβρυχιακή συσκευή από την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, κάποιες νέες έρευνες υποδεικνύουν ότι αποτελείται από πέτρα.


-Το κτίσμα στον βυθό της λίμνης («Θάλασσας») της Γαλιλαίας: Το 2013 δημοσιοποιήθηκε αναφορά στην οποία λεγόταν ότι το 2003 είχε βρεθεί ένα μεγάλο πέτρινο κτίσμα στη «Θάλασσα» της Γαλιλαίας, κωνικού σχήματος, φτιαγμένου από ογκόλιθους εκτιμώμενου συνολικού βάρους 60.000 τόνων. Η ηλικία υπολογίζεται στα 4.000 χρόνια, ωστόσο πρόκειται μόνο για εκτιμήσεις, μέχρι να γίνουν περαιτέρω αρχαιολογικές έρευνες.

-Οι λίθοι της λίμνης Μακντόναλντ: Δύτες στη λίμνη Μακντόναλντ στο Οντάριο το 2005 βρήκαν μια ορθογώνια πέτρα στηριζόμενη από μικρότερες, σφαιρικές, δίνοντας την εικόνα ενός τεχνητού σχηματισμού- κτίσματος. Γενικότερα επικρατεί η εντύπωση ότι πρόκειται για ένα προϊστορικό κτίσμα, που αποδίδεται σε πανάρχαιους πληθυσμούς στον Καναδά- ο οποίος όμως κάποτε πιστευόταν ότι ήταν ακατοίκητος από ανθρώπους.
-Οι υποβρύχιοι κύκλοι: Οι περισσότεροι ξέρουν τα crop circles («αγρογλυφικά»), αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν και αντίστοιχα υποβρύχια φαινόμενα, στα ανοιχτά της Βόρειας Καρολίνα, της Φλόριντα και του Μπελίζ.
Συν μία περίπτωση, ελληνικού ενδιαφέροντος
-Ψαθούρα: Οι βυθισμένες πόλεις (ή «πόλεις») δεν απουσιάζουν και από τον ελληνικό χώρο. Ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή της Ψαθούρας στις Σποράδες.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου