ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Jeep Wrangler: Ένας «μύθος» ειδικών προδιαγραφών που θα σε μαγέψει!

Jeep Wrangler: Ένας «μύθος» ειδικών προδιαγραφών που θα σε μαγέψει - Κεντρική Εικόνα
Σπανίως θα δεις αυτοκίνητα στον δρόμο που να προκαλούν δέος όπως προκαλεί το Jeep Wrangler. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, έχουν μεσολαβήσει πολλά πράγματα. Αρχικά, 70 χρόνια ιστορίας.....

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Όντας ένα από τα πιο εμβληματικά οχήματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας το Wrangler συγκινεί κάθε είδους οδηγό ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις που έχει. Ο σχεδιασμός του έχει περάσει πολλά στάδια, όμως στα 70+ αυτά χρόνια έχουν μεσολαβήσει, οι κάθετες επιφάνειες, τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα και πολλά άλλα, έχουν αφήσει αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κεντρική εισαγωγή αέρα με τις επτά –ο αριθμός σηματοδοτεί τις δεκαετίες κυκλοφορίας του «θρύλου»- γρίλιες, αναλαμβάνουν χωρίς καθυστέρηση τις απαραίτητες συστάσεις.
Μόλις καθήσεις στην θέση τού οδηγού, θα αισθανθείς το βάρος της ιστορίας αλλά όχι και τα χρόνια του. Με ένα σχεδιαστικά άκρως ανανεωμένο εσωτερικό δίχως να αναιρεί την παράδοση, το Wrangler έχει το κλασικό σχεδόν επίπεδο ταμπλό που φιλοξενεί τη συντριπτική πλειοψηφία των διακοπτών. Όλους εκτός από αυτόν του κεντρικού κλειδώματος  των θυρών.
Τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου των πέντε σχέσεων όσο και του μοχλού μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τον αριθμό των κινητήριων τροχών. Το τιμόνι προτού περάσουμε στην οδηγική απόλαυση έχει χορταστική σε πάχος στεφάνη ενώ ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης με τον οδηγό να μην στερείται καμμία πληροφορία.
Στο εσωτερικό μεταξύ άλλων θα δεις και σκληρά πλαστικά τα οποία μπορεί να αποπνέουν έναν ρετρό χαρακτήρα στέκονται όμως επάξια στο ύψος τους δίπλα σε άλλα SUV της κατηγορίας. Μοναδική διαφορά η πρακτικότητα και η ευρυχωρία που αυτά προσφέρουν σε σχέση με το Wrangler.
Ας περάσουμε όμως στην ουσία της οδηγικής απόλαυσης που δεν είναι άλλη από την μαγεία που κρύβεται κάτω από το καπό και ζωντανεύει με το που γυρίσεις το κλειδί της μίζας. Η νέα γενιά του εμβληματικού μοντέλου εφοδιάζεται με ένα ολοκαίνουργιο μηχανικό σύνολο υψηλής απόδοσης. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας έχει την κωδική ονομασία «Hurricane», είναι τετρακύλινδρος, με χωρητικότητα 2.000 κ.εκ. τεχνολογία άμεσου ψεκασμού και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων.
Η απόδοσή του κυμαίνεται στους 300 ίππους και ουσιαστικά αντικαθιστά τον V6 3.6 λίτρων. Χάρη στην αλουμινένια δομή του και το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων θα μειωθούν σημαντικά.
Μία σειρά ηλεκτρονικών βοηθημάτων -ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το ηλεκτρονικό σύστημα δυναμικής ευστάθειας και το σύστημα που περιορίζει το ενδεχόμενο ανατροπής- αναλαμβάνει να υποστηρίξει τις ασφάλτινες -κατά κύριο λόγο- δραστηριότητες του αυτοκινήτου. Υπάρχει όμως και ο υπερτροφοδοτούμενος diesel άμεσου ψεκασμού των 2,8 λίτρων που αποδίδει 200 ίππους και 460 Nm ροπής, και κάνει το Wrangler των περίπου δύο τόνων κινείται να με περισσή ευκολία στο δρόμο. 
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι παρά τις εξοπλιστικές και μη αναβαθμίσεις το Wrangler παραμένει ένα ειδικών προδιαγραφών και... ειδικών συνθηκών τετράτροχο, το οποίο ωστόσο αυξάνει γεωμετρικά τις πιθανότητες επιβιώσής του στο σημερινό περιβάλλον, επιχειρώντας να οικειοποιηθεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ενός κινητήρα diesel. 
Στη μοναδική εξοπλιστική έκδοση που προσφέρεται σήμερα, το πετρελαιοκίνητο Wrangler των 2,8 λίτρων ξεκινά από τα 39.888 ευρώ.


Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας! Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου