Είναι δροσερή, γλυκιά και η μοναδική επιλογή για τα πρωινά του καλοκαιριού. Ο λόγος φυσικά για την μαρμελάδα καρπούζι που θα ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα. ....
Υλικά
1 μικρό καρπούζι
4 ποτήρια ζάχαρη
Το χυμό μισού λεμονιού
2-3 γαρίφαλα
1 βανίλια
Τρόπος μαγειρέματος
Αφαίρεσε τη σάρκα και τη φλούδα αφήνοντας μόνο το άσπρο μέρος του καρπουζιού
Κόψε σε κομματάκια και βάλε στην κατσαρόλα μαζί με 2 ποτήρια νερό σε δυνατή φωτιά, γίνουν κάπως διάφανα
Λιώσε τα κομμάτια στο μπλέντερ
Ξαναβάλε στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τα γαρίφαλα και τη βανίλια
Ανακάτεψε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα
Μόλις κρυώσει καλά η μαρμελάδα αποθήκευσέ την σε γυάλινα βαζάκια που κλείνουν καλά!
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου