Υλικά για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Κρόκο αβγού για το άλειμμα
μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
2 αβγά
1 1/2 κούπας ζάχαρη
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 πακέτο βούτυρο των 250 γρ.σε θερμοκρασία δωματίου
Γλάσο σοκολάτας (προαιρετικά)
1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού κάρδαμο σκόνη
1/2 κουταλιά του γλυκού κοφτό μαστίχα Χίου (προσοχή στη μαστίχα αν μπει πολύ πικρίζει)
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι και το βούτυρο. Χτυπάμε για λίγο. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και τα μυρωδικά. Χτυπάμε και πάλι για λίγο να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 30 εκ. Αλείφουμε με τον κρόκο όμορφα όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι,αν τελικά χρησιμοποιήσουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω και κάτω για περίπου 40 λεπτά (εξαρτάται και από το φούρνο). Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
Και για το τέλος αφού κρυώσει το κέικ μας το τοποθετούμε πάνω από μία σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα λεκανάκι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το γλάσο σοκολάτας!!! (προαιρετικά) για περισσότερη γεύση!
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου