ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Σωματικές επιθυμίες και εμμονές στην "εκδρομή"!

Ο Παύλος και η Νάντια. Ο Παύλος δημιουργεί παράλληλες ερωτικές σχέσεις που διαρκούν ελάχιστα και τον αφήνουν ανικανοποίητο. Η Νάντια, έχοντας λύσει ένα μακροχρόνιο γάμο, επιζητάει μια διαφορετική ερωτική εμπειρία, που θα την .....
....  απελευθερώσει. Αποφασίζουν να φύγουν μαζί λίγες μέρες από την πόλη για να αποδράσουν από την καθημερινότητά τους - θα καταφέρουν όμως να ξεφύγουν από τον εαυτό τους;

Η Εκδρομή είναι ένα μυθιστόρημα για την σωματική επιθυμία, τις εμμονές του νου και τους κύκλους των συναισθημάτων, την ικανότητα του ανθρώπου για αυτογνωσία, και την ακόμη μεγαλύτερη δεξιοτεχνία του για αυταπάτη.
Κεφάλαιο 1
«Γιατί θέλεις να χωρίσουμε;» ρώτησε χαμηλόφωνα, αφήνοντας τον ήχο να σβήσει στην τελευταία λέξη. Έδειχνε πολύ κουρασμένος για ν' ακούσει την απάντηση, το πρόσωπό του είχε εδώ και ώρα μια παράξενη απόχρωση, ήταν μάλλον η χλωμάδα της ήττας που είχε εισχωρήσει κάτω απ’ την επιδερμίδα κι αλλοίωνε τα χαρακτηριστικά του. 

H Νάντια τον κοίταξε με απέχθεια. Δεν υπήρχε τίποτα στους τρόπους ή την εμφάνισή του που να μην έβρισκε απωθητικό. Μάζεψε τη δύναμη που της είχε απομείνει από την σύγκρουση των τελευταίων ωρών, γέμισε τα πνευμόνια της αντανακλαστικά κι ύστερα άφησε τον αέρα να ξεχυθεί με βία: «Δεν το αντέχω άλλο που όταν δειπνούμε μόνοι στο σπίτι είσαι τόσο ‘καθώς πρέπει’!»

«Μα τι λες; Έχεις τρελαθεί τελείως;» έφτυσε τις λέξεις σαν να είχε μόλις γευτεί ένα κομμάτι μουχλιασμένο τυρί. Ύστερα χαμογέλασε άθελά του με το παράλογο της δήλωσής της, κάποια από τις συνηθισμένες τρέλες της ήταν που θα υποχωρούσε μόλις έβρισκε εκείνος τις κατάλληλες λέξεις για να την ηρεμήσει, για να κερδίσει ακόμα μια φορά την εμπιστοσύνη της.

Ο Μανώλης έκανε ένα δειλό βήμα προς το μέρος της. Εκείνη τραβήχτηκε αμέσως. Έδειχνε πανικόβλητη. «Δεν είναι φυσιολογικό», είπε. «Δεν είναι φυσιολογικό να μην χαλαρώνεις ποτέ, να φέρεσαι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είτε βρίσκεσαι σε δεξίωση, είτε είσαι μαζί μου στο σπίτι και τρώμε στο τραπέζι της κουζίνας.»

«Δεν τρώμε ποτέ στο τραπέζι της κουζίνας», την διόρθωσε. «Δεν έχουμε τραπέζι στην κουζίνα. Τρώμε πάντα στην τραπεζαρία.»

«Ναι, δίκιο έχεις. Τρώμε πάντα στην τραπεζαρία. Δεν είναι φυσιολογικό. Η σχέση μας έχει μίαν ανυπόφορη επισημότητα που με πνίγει. Θέλω να χωρίσουμε. Θέλω να γνωρίσω κάποιον που όταν θα είναι μαζί μου θα τρώει την μπριζόλα του με τα χέρια και θα αφήνει την σάλτσα να τρέχει στο πιγούνι του.»

«Καλή τύχη! Είμαι σίγουρος ότι δεν θα δυσκολευτείς να βρεις τον Νεάντερταλ που ψάχνεις.»



Το μυθιστόρημα «Η εκδρομή» της Εύας Στάμου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.


Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας! Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου