ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Οι ανομολόγητοι έρωτες των Χριστουγέννων

Η αίσθηση των ημερών επιβάλλει χαμόγελα, έξοδα…εξόδους και ανοιχτούς ορίζοντες. Τόσο ανοιχτούς μάλιστα, που όλοι (παραδεχτείτε το) έχουμε τη φρούδα ελπίδα ότι ό,τι και αν κάνουμε λόγω της ημέρας, αποκλείεται να μην έχει αίσιο τέλος.
Και σε αυτό το «αίσιο» φυσικά και εμπερικλείεται η ερωτική πτυχή. Επειδή λοιπόν είναι Χριστούγεννα αποφασίζετε να
ομολογήσετε τον ανομολόγητο  έρωτά σας στο πρόσωπο, που εδώ και καιρό γλυκοκοιτάτε (ναι και αυτός/η δεν πάει πίσω αλλά για σας μιλάμε τώρα).
Καλό το φλερτ αλλά μήπως παρεξηγείτε την καλή διάθεση; Την άνεση ίσως που αισθάνεται  μαζί σας; Τη φιλία σας; Επιμένετε να είστε αρνητικοί λοιπόν; Κακό του κεφαλιού σας.
Καταρχήν συγχαρητήρια για το σθένος να αντιμετωπίσετε μία τέτοια κατάσταση και επιτέλους να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους. Αλλά σκεφτήκατε ότι ενδεχομένως να παρακινείστε από τα λαμπιόνια και κυρίως από τις γλυκανάλατες love story ταινίες, που απλόχερα μας χαρίζει το Χόλυγουντ, επειδή πολύ απλά τα Χριστούγεννα κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του; (Απορία: δηλαδή τις άλλες εποχές είναι οκ;).
Τις περισσότερες φορές δυστυχώς η ζωή μιμείται (ή θέλουμε να μιμείται) την τέχνη και όχι το αντίθετο. Το οποίο με συνοπτικές διαδικασίες σημαίνει ότι ελπίζετε πως αν μιμηθείτε τέτοιου είδους ταινίες, θα έχετε και εσείς το αίσιο τέλος που προβάλλει η μεγάλη οθόνη. Θα κατακτήσετε την καρδιά του/της wanna be συντρόφου και θα κάνετε σχέδια για τις γιορτές. Θα εκδράμετε εις τας εξοχάς και μεθυσμένοι από έρωτα ο ένας για τον άλλον θα αποτάξετε το γρουσούζικο και μοναχικό 2013 και θα υποδεχτείτε το ολόλαμπρο 2014.
Καλά τα παραμύθια αλλά μήπως να επιστρέψετε στην πραγματικότητα;
Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι. Χωρίς καμία διάθεση να σας χαλάσω τη μεγάλη απόφαση, απλά θέλω να ρωτήσω: μήπως θαμπωθήκατε από τα φωτάκια των δέντρων; Μήπως η χαρά που θα πάρετε άδεια σας κάνει πιο αυθόρμητους από ότι θα δικαιολογούσατε εσείς στον εαυτό σας; Μήπως ακόμα τα πολλά μελομακάρονα επηρέασαν την κρίση σας;
Και αν επιμένετε ακόμα να κάνετε το  «απονενοημένο διάβημα» (και επιμένω μπράβο σας) έχετε σκεφτεί τι θα γίνει σε περίπτωση που η δική σας ιστορία δεν θυμίσει Χόλιγουντ αλλά …Επίδαυρο σε αρχαία ελληνική τραγωδία; Πόσο λαμπερά θα σας φανούν τότε τα Χριστούγεννα άραγε;
Είστε τελικά έτοιμοι να πάρετε το ρίσκο απλά λόγω εποχής ή θέλετε να ζητήσετε κάτι άλλο από τον Άγιο Βασίλη; Περιμένω απαντήσεις...λόγω Χριστουγέννων, φυσικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου