ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Όπως κι αν σας μπεί ο νέος χρόνος,το πρώτο πρωινό του χρόνου πρέπει να είναι ξεχωριστό!!

Αν μετά το ξενύχτι της πρώτης νύχτας του χρόνου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο σπίτι σου κι όχι σε κάποιο μαγαζάκι για πρωινό, τουλάχιστον φρόντισε να μείνεις χορτασμένος. Το neakalamantata.blogspot. σού προτείνει να δοκιμάσεις τις παρακάτω συνταγές.

Αυγά Μπένεντικτ


Το πρωινό στα καλύτερά του! Για πολλούς, τα αυγά Μπένεκτικ γεννήθηκαν στην Νέα Υόρκη όταν η κυρία LeGrand Benedict, θαμώνας του εστιατορίου Delmonico’s, ζήτησε από τον σεφ να φτιάξει μια συνταγή αποκλειστικά για εκείνη. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την παραδοσιακή γαλλική συνταγή œufs bénédictine, η οποία περιλαμβάνει πουρέ μπακαλιάρου και πατάτας σερβιρισμένα σε φρυγανισμένο τριγωνικό ψωμί και γαρνιρισμένα με σως Hollandaise. Όποια και αν είναι η πραγματικότητα, τα αυγά Μπένεντικτ  είναι μια πολύ νόστιμη πρόταση που ενδείκνυται για την ημέρα.

Μπισκότα με δημητριακά και σταφίδες

μερίδες 30
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 14 λεπτά
Υλικά
100 γραμμ. αλεύρι μαλακό
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
85 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
85 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
100 γραμμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό
1 βανίλια
130 γραμμ. νιφάδες βρώμης
50 γραμμ. σταφίδες
50 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα.
2. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρυσταλλική και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα.
3. Βάζουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
4. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόκολλα ή ψήνουμε σε φύλλο σιλικόνης. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC, στον αέρα, πολύ καλά. Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα. Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ.
5. Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14΄. Στα μισά του ψησίματος αλλάζουμε θέση στις λαμαρίνες, βάζουμε την κάτω πάνω και την πάνω κάτω, για να ψηθούν πιο σωστά τα μπισκότα. Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Extra tip:Χρησιμοποιώντας μπέικιν πάουντερ η ζύμη γίνεται πιο τριφτή και τα μπισκότα πιο αφράτα. Χρησιμοποιώντας σόδα τα μπισκότα παίρνουν πιο ωραίο χρώμα και έχουν πιο τραγανή υφή.

Γιαούρτι με ψημένα σύκα

Συνταγή για 1 μερίδα
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Υλικά
2 ώριμα σύκα
2 κ.σ. καρύδια
1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190oC.
Κόβουμε τα σύκα σε τέσσερα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη σε λαδόκολλα με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.
Αραδιάζουμε στη λαμαρίνα και τα καρύδια.
Ψήνουμε τα καρύδια για περίπου 6' μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους, και τα σύκα για περίπου 20' μέχρι να τρέξουν οι χυμοί τους και να μαλακώσουν αρκετά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα ποτηράκι γεμίζουμε με μία στρώση γιαούρτι, μετά με μια στρώση σύκα και καρύδια και περιχύνουμε με μέλι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές θέλουμε και σερβίρουμε.

Τηγανητά αυγά


Ποιος δεν θυμάται τα αγαπημένα τηγανητά αυγά από τα χεράκια της μαμάς; Τι κι αν τα χρόνια πέρασαν, τι κι αν μεγαλώσαμε, τα τηγανητά αυγά είναι all time classic λιχουδιά, συνοδεύεται ιδανικά με μπέικον, λουκάνικο, φρυγανισμένο ψωμί, μέσα σε σάντουιτς και γενικότερα φαντασία να υπάρχει και κάπου θα τα ταιριάξουμε.

Συνταγή για scones ή αγγλικά ψωμάκια με σταφίδες

Συνταγή για 12 scones
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 17 λεπτά
Υλικά
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γλ. μαγειρική σόδα
½ κ.γλ. αλάτι
8 κ.σ ανάλατο βούτυρο, κρύο
½ φλιτζ. σταφίδες
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 μεγάλο αυγό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το βούτυρο και στο τέλος τις σταφίδες.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό μέχρι να ενσωματωθύν και να έχουν απαλή υφή.
Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το μείγμα της κρέμας μέσα στη ζύμη. Με τα χέρια μας κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα. Αν κολλάει, δεν μας ανησυχεί.
Mε κουπάτ ή με τα χέρια σχηματίζουμε στρογγυλά ψωμάκια σε μεσαίο μέγεθος. Τα μεταφέρουμε σε αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε για πείπου 17 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου τυλιγμένα με πετσέτα κουζίνας ώστε να παραμείνουν μαλακά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου