ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Μετατρέψτε το παλιό σας smartphone/tablet σε IP Camera παρακολούθησης!


Μετατρέψτε το παλιό σας smartphone/tablet σε IP Camera παρακολούθησης!

Οι λόγοι να θέλει κάποιος μια IP camera στο σπίτι, στο γραφείο, στο γκαράζ, στον κήπο ή οπουδήποτε αλλού, είναι πάμπολλοι. Παρακολούθηση για διαρρήκτες και ύποπτες κινήσεις, εποπτεία παιδιών, ηλικιωμένων ή κατοικιδίων, εποπτεία μηχανημάτων που λειτουργούν ενώ δε βρίσκεται κανείς στο χώρο, έλεγχος «κρυφών» χώρων ενός καταστήματος...τα σενάρια αμέτρητα και πολύ μεγάλης σημασίας.
Μπορείτε, λοιπόν, να ......
....αγοράσετε μια IP camera.
Ή, ακόμη καλύτερα και χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ, μπορείτε να μετατρέψετε το παλιό σας κινητό ή tablet σε μια IP Camera, χρησιμοποιώντας απλά, δωρεάν apps!
Έτσι θα μπορείτε να βλέπετε live εικόνα από το χώρο που θέλετε στο «κανονικό» σας κινητό ή tablet, μέσω 3G/4G (δε το προτείνουμε λόγω όγκου δεδομένων) ή Wi-Fi!
IP-Cameras
H αρχή λειτουργίας αυτού του setup είναι η εξής: Η συσκευή χρησιμοποιεί την κάμερά της (την οπίσθια) για να «βλέπει» το χώρο. Ταυτόχρονα πρέπει να είναι συνδεδεμένη μέσω Wi-Fi με το router του χώρου, ώστε να «ανεβάζει» αυτό το live feed στο Διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο. Φυσικά, πρόσβαση σε αυτό το feed μπορεί να έχει οποιοσδήποτε χρήστης, αρκεί να έχει την IP address της «κάμερας», την οποία δίνει η εκάστοτε εφαρμογή. Έτσι μπορείτε να δείτε το feed από έναν άλλο υπολογιστή, μακριά από το χώρο αυτό, ή ακόμη και μέσω του κινητού σας.
Αυτό μπορεί να γίνει τόσο με iOS συσκευές, όσο και με Android, οπότε ένα παλιό iPhone/iPad ή ένα παλιό Android smartphone/tablet μπορεί να μετατραπεί σε κάμερα. Πάμε να δούμε τι χρειάζεται για το καθένα!

Android

Θα χρειαστείτε το IP Webcam app που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το Play Store της Google, το οποίο επιτρέπει διαρκή ροή εικόνας (live feed) αλλά και καταγραφή video.Εγκαταστήστε την εφαρμογή στη συσκευή σας και στις επιλογές τσεκάρετε πρώτα το “Stream on device boot”, ώστε σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η συσκευή κάνει restart, να εκκινήσει αυτόματα το feed ξανά. Αν θέλετε μπορείτε να ορίσετε και ένα password αλλά αν είστε σίγουροι πως μόνο εσείς έχετε τη διεύθυνση του feed, τότε δε χρειάζεται και τόσο. Τέλος, επιλέξτε την ανάλυση εικόνας και την ποιότητα και πατήστε “Start Server”.
ip webcam
Θα εμφανιστεί η εικόνα από την κάμερα του κινητού/tablet και στο κάτω μέρος μια διεύθυνση IP και ένα port number του server, τα οποία θα χρειαστείτε για να έχετε πρόσβαση στο feed από απομακρυσμένο υπολογιστή ή άλλη συσκευή. Απλώς βάλτε τη διεύθυνση στον browser σας όπως ένα οποιoδήποτε URL και θα εμφανιστεί μια σειρά από τρόπους μέσω των οποίων μπορείτε να δείτε το feed. Μπορείτε ακόμη και να βάλετε τη διεύθυνση σε έναν media player!
ip webcam 2
Εννοείται πως πρέπει να έχετε συνδεδεμένη τη συσκευή διαρκώς στην πρίζα ώστε να μην εξαντλείται η μπαταρία της, αλλά και να την στερεώσετε με έναν ασφαλή τρόπο στο σημείο που θέλετε.

iOS

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για iPhone/iPad, απλώς αλλάζει το app που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Είναι μάλλον απίθανο, βέβαια, να έχετε ένα παλιό iPhone ή iPad που να θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαν IP Camera, αλλά αν ενδιαφέρεστε, γίνεται.
presence 2
Το app που θα χρειαστείτε είναι το Presence, το οποίο πάντως μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα απ’ότι το app που είδαμε για το Android. Είναι πανεύκολο στο setup και τη χρήση και μπορεί τόσο να εκπέμψει live feed, όσο και να καταγράψει video, αλλά και να λειτουργήσει σανανιχνευτής κίνησης μέσω του iPhone/iPad, ώστε να εντοπίζει κίνηση στο χώρο και να καταγράφει μόνο τότε, στέλνοντας ταυτόχρονα μια ειδοποίηση στο κινητό σας.
presence
Επιπλέον μπορείτε μέσω αυτού να ελέγχετε άλλες “smart” συσκευές του σπιτιού που είναι συνδεδεμένες στο Wi-Fi hotspot, όπως διακόπτες και λάμπες, ενώ υποστηρίζει και πολλούς θεατές ταυτόχρονα για το live feed. Τέλος, μπορείτε να έχετε πολλές iOS συσκευές σαν κάμερες σε οποιοδήποτε χώρο και τις ελέγχετε όλες μέσω του app σε μια άλλη iOS συσκευή σας!
Εποπτεύστε διαρκώς τους χώρους που σας ενδιαφέρουν!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου