Προετοιμασία 10 λεπτάΑναμονή 25 λεπτά Ψήσιμο 20 λεπτά Υλικά για 2 άτομα |
Εκτέλεση
Aναμειγνύουμε σε λεκανίτσα τα υλικά για το ζυμάρι –το αλεύρι κοσκινισμένο, νερό, ρίγανη, αλάτι, ελαιόλαδο– και ζυμώνουμε ώσπου να επιτύχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Xωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλο δίνοντας σχήμα δίσκου. Bάζουμε πάνω σε κάθε φύλλο δύο φέτες ζαμπόν, δύο φέτες τυρί, μία φέτα μπέικον και μερικές φέτες ντομάτας. Διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και κλείνουμε τις άκρες με λίγο νερό για να κολλήσουν. Tοποθετούμε τα καλτσόνε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σε χλιαρό μέρος σκεπασμένα με μια πετσέτα να φουσκώσουν για 20-25 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Aλείφουμε τα καλτσόνε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
Tip: Mπορούμε, αν θέλουμε, να αντικαταστήσουμε τη γέμιση με λαχανικά ή να κάνουμε ακόμη και γλυκά καλτσόνε παραλείποντας από τη ζύμη τους το αλάτι και αντικαθιστώντας το με ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου