Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα
Υλικά
-8 φιλέτα γλώσσας
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1/2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο
-1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
-1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
-1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι
-1 ξύλο κανέλας
-1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 πράσα σε ροδέλες (το λευκό)
-4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι μαύρο και λευκό
|
Eκτέλεση
Πλένουμε, σκουπίζουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Βάζουμε σε πυρέξ το μισό ελαιόλαδο, αρκετό πιπέρι, τον κόλιαντρο και τα μπαχαρικά και τέλος τα φιλέτα. Τα γυρίζουμε να πάει παντού το μείγμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σοτάρουμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο το πράσο και τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά. Τα κρατάμε ζεστά. Στραγγίζουμε τα φιλέτα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά, μέχρι να ροδίσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά. Μοιράζουμε σε πιάτα το μείγμα των πράσων, βάζουμε από 2 ρολάκια ανά μερίδα και σερβίρουμε, με λίγο λευκό πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου