ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

The telaithrion project: Μια αυτάρκης οικο-κοινότητα στη Β.Εύβοια !


The telaithrion project: Μια αυτάρκης οικο-κοινότητα στη Β.Εύβοια

Περίπου 3 ώρες μακριά από την πολύβουη πρωτεύουσα, σχεδιάζεται συστηματικά και υλοποιείται μέρα με τη μέρα, ένα πρότυπο και ελπιδοφόρο εγχείρημα που ακούει στο όνομα «telaithrion project».Πρόκειται για μια κοινωνία αυτάρκειας και βιωσιμότητας και βασίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά μεταξύ των μελών της, την αυτοδιαχείριση και γενικά σε ό,τι έχει να κάνει με.......
......... μια δημιουργική και αυτόνομη διαβίωση.
Σκοπός των εμπνευστών του όλου εγχειρήματος, είναι να δείξουν πως είναι εφικτό και εφαρμόσιμο να επαναπροσδιοριστεί ο τρόπος ζωής στον οποίο έχουμε παραδοθεί και να οργανωθούν έτσι οι κοινωνικές δομές, ώστε η καθημερινή συμβίωση να είναι ένα σχολείο για όλους. Μέσα από δράσεις αλλά και τη γενικότερη λειτουργία της κοινότητας επιτυγχάνεται η συμμετοχική διαβίωση όπου όλοι προσφέρουν και όλοι απολαμβάνουν.
Η προσπάθεια που γίνεται από τους συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο project, σε συνδυασμό με το πανέμορφο τοπίο του όρους Τελέθριον της Β.Εύβοιας, φιλοδοξεί μέσα από την εξέλιξη της επικοινωνίας των ανθρώπων και την αρμονικότητα,να επαναπροσδιοριστεί η σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και τελικά με τον ίδιο του τον εαυτό. Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε ξανά σε επαφή με όλα αυτά που μας ενώνουν «μακριά από κάθε είδους απομονώσεις και τεχνητά εμπόδια», όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι συντελεστές του έργου.
Η Εναλλακτική Δράση επικροτεί και στηρίζει κάθε  ιδέα που μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην αλλαγή που θέλουμε να δούμε σ’αυτόν τον κόσμο. Παρακολουθούμε, λοιπόν, με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία του «telaithrion project» και είμαστε σίγουροι πως στη συνέχεια θα έχουμε πολλά ακόμα να γράψουμε για αυτό το όμορφο ταξίδι.
Για να δείτε αναλυτικά τους στόχους αλλά και περισσότερες πληροφορίες για το «telaithrion project» επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://telaithrion.freeandreal.org/
Μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση…



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου