ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Λουκουμάκια μήλου με καρύδια

loukoumakia_milou
Σίγουρα έχεις κάποιον πολύ αγαπημένου άνθρωπο που λατρεύει τα ζαχαρωτά. Αν θέλεις να του κάνεις ένα δώρο μπορείς να ετοιμάσεις τούτες τις κολασμένες λιχουδιές κι αυτό το δώρο δεν θα ξεχαστεί ποτέ! Στο λέει αυτό ένας ..
...άνθρωπος που είναι πολύ κοντά στα να τα κάνει βασική τροφή του!
Πάμε στην κουζίνα να τα ετοιμάσουμε..

Χρειαζόμαστε:
  • 1/3 του φλιτζανιού χυμό μήλου
  • 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη ζαχαροπλαστικής (2 πακέτα)
  • 2/3 του φλιτζανιού χυμό μήλου
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Αλείφουμε ένα 20άρι ταψί με λίγο λάδι και στρώνουμε στον πάτο του τα ψιλοκομμένα καρύδια!
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το 1/3 του φλιτζανιού χυμό μήλο με το κρύο νερό, το χυμό λεμονιού, τις δυο κουταλιές της σούπας ζελατίνη ζαχαροπλαστικής και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε τη ζάχαρη με τα 2/3 του φλιτζανιού χυμό μήλου. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά το αφήνουμε να αρχίσει τα σιγοβράζει. Θέλουμε ο χυμός μαζί με τη ζάχαρη να ενωθούν και να δημιουργήσουν μια μαλακή μπάλα. Και για να πετύχει αυτό δεν πρέπει να ανακατέψουμε καθόλου από τη στιγμή που η ζάχαρη θα λιώσει!
Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με την ζελατίνα που έχουμε στο μπολ. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο μείγμα! Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά, σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνέχεια για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα καρύδια, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να κάτσει σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες. Η μυρωδιά του μήλου θα σε κάνει να θέλεις να το φας εκείνη την ώρα αλλά δυστυχώς δεν γίνεται!
Μετά τις 12 ώρες πασπαλίζουμε το τεράστιο ζαχαρωτό με άχνη ζάχαρη και γυρίζουμε το ταψί σε μια επιφάνεια όπου έχουμε ρίξει κι άλλη άχνη ζάχαρη για να καλυφθεί από όλες τις πλευρές! Κόβουμε σε κύβους και αφήνουμε τα ζαχαρωτά να κάτσουν ακόμα 12 ώρες για να σφίξουν κι άλλο!
Την επόμενη μέρα απολαμβάνουμε χωρίς καμία ενοχή για να αποζημιωθούμε για τις ώρες που περιμέναμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου