ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ιδού το αντίδοτο της τροφικής δηλητηρίασης!

Το αιθέριο έλαιο που προστατεύει από την τροφική δηλητηρίαση
Οι ασθένειες που οφείλονται στην κατανάλωση χαλασμένων/επικίνδυνων τροφών είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ιδιαίτερα όταν μεταχειριζόμαστε ή τρώμε ωμά προϊόντα. Αμερικανοί ερευνητές, όμως, ανακάλυψαν ότι ένα .........
.........μπαχαρικό που έχει ήδη κερδίσει θέση στις καρδιές των διατροφολόγων και των γιατρών για τις ευεργετικές του ιδιότητες, είναι ικανό να μας προστατεύσει από την δηλητηρίαση.
Συγκεκριμένα, μια νέα έρευνα από δύο επιστήμονες του κρατικού πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον έδειξε ότι μόλις δύο σταγόνες από έλαιο κανέλας (cassia oil) είναι ικανές να σκοτώσουν κάθε βακτήριο τόσο σε τροφές όσο και στον οργανισμό μας μέσα σε περίοδο μόλις 24 ωρών.
Συγκεκριμένα, η έρευνά τους έδειξε ότι το έλαιο κανέλας ήταν σε θέση να σκοτώσει τα έξι πιο κοινά στελέχη της τοξίνης Shiga, που παράγει το επικίνδυνο βακτήριο του Escherichia coli (E.Coli).
Σκοπός της έρευνας ήταν να εντοπιστούν φυσικοί τρόποι καταπολέμησης των παθογενών ουσιών στις τροφές. Το έλαιο από κανέλα παρασκευάζεται κυρίως στην Ινδονησία και είναι γνωστό ότι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Επίσης, η κανέλα είναι γνωστό ότι έχει πολλά οφέλη, όπως η μείωση της φλεγμονής του σώματος και ημείωση του σακχάρου στο αίμα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι συνιστάται σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το έλαιο κανέλας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στον τρόπο συσκευασίας, τόσο των προϊόντων κρέατος, όσο και των φρέσκων προϊόντων, για να σκοτώσει τα βακτήρια πριν καν ο καταναλωτής ανοίξει την συσκευασία.
Επίσης μπορεί να προστεθεί στο πλύσιμο/καθάρισμα κρεάτων, φρούτων και λαχανικών, ώστε να σκοτώσει την πλειοψηφία των επικίνδυνων -για την υγεία των ανθρώπων- μικροοργανισμών.



πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου