Σας έχουν ωριμάσει πολύ οι μπανάνες που αγοράσατε και δε ξέρετε τι να τις κάνετε; Φτιάξτε ένα αφράτο κέικ μπανάνας που σίγουρα θα σας κερδίσει με την πλούσια γεύση του....
Υλικά
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη άχνη 190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει60ml γάλα1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας1 αυγό 2 πολύ ώριμες μπανάνες
125 γρ. ζάχαρη άχνη 190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει60ml γάλα1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας1 αυγό 2 πολύ ώριμες μπανάνες
Εκτέλεση
Βουτυρώστε μια μετρίου μεγέθους φόρμα για κέικ. Πασπαλίστε την με αλεύρι και βάλτε την στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Λιώστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τις πολτοποιημένες μπανάνες, ανακατέψτε καλά. Χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ για 10 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C στον αέρα. Ψήστε στους 170 C για 35-40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και να απολαύσετε το πιο εύκολο και νόστιμο κέικ μπανάνας.
Extra tip: Εάν θέλετε να απολαύσετε τον απόλυτο γευστικό συνδυασμό σοκολάτα - μπανάνα, τότε μπορείτε να λιώσετε 200 γρ. κουβερτούρα 55% σε 50 γρ. βούτυρο και να ρίξετε από πάνω μόλις κρυώσει αυτό το εύκολο γλάσο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου