ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Απλά υλικά που έχετε στο σπίτι σας με μαγικές ιδιότητες!

Απλά υλικά  που έχετε στο σπίτι σας με «μεγάλες» ιδιότητες
Η γνώση των γιαγιάδων μας αποκτά επιστημονική υπόσταση και μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε καθημερινά μικροπροβλήματα υγείας.Διαβάστε παρακάτω απλά υλικά που μπορούν να θωρακίσουν την υγεία σας και να σας .....
....δώσουν τις λύσεις που ψάχνετε στο φαρμακείο της γειτονιάς σας. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο, παρά μόνο υλικά που βρίσκονται στο σπίτι σας.

Βασιλικός πολτός για την ευρυαγγεία 
Μια μάσκα με βασιλικό πολτό θα «ηρεμήσει» την ευρυαγγεία στο πρόσωπο, περιορίζοντας τα κόκκινα σημαδάκια. Φτιάξτε μια μάσκα λιώνοντας ένα κομμάτι μπανάνας και αναμειγνύοντάς το με μια κουταλιά βιολογικό ελαιόλαδο και ένα μικρό κομμάτι (στο μέγεθος ενός φουντουκιού) βασιλικό πολτό. Απλώστε μια λεπτή στρώση από τη μάσκα στα σημεία που αντιμετωπίζετε το πρόβλημα και την αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεβγάζετε με δροσερό νερό και σκουπίζετε  ταμποναριστά.

Ξίδι για τις ημικρανίες 
Μια κομπρέσα με ξίδι μπορεί να σας ανακουφίσει σε μια κρίση ημικρανίας, στην περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε τη λύση του παυσίπονου. Την ακουμπάτε στο μέτωπό σας και δένετε ένα μαντίλι γύρω από το κεφάλι για να τη σταθεροποιήσετε. Tο ξίδι, λόγω της ζύμωσης που έχει υποστεί, περιέχει οξικό οξύ, μια ουσία που συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των αιμοφόρων αγγείων, καταπολεμώντας την υπεραιμία και ανακουφίζοντας από τον πόνο.

Κρεμμύδι για τη γρίπη 
Aν νιώθετε τη γρίπη να σας πλησιάζει απειλητικά, ακολουθείστε τη συμβουλή των γιαγιάδων σας. Κόβετε ένα ξερό κρεμμύδι στη μέση και το ακουμπάτε στο κομοδίνο σας πριν πάτε για ύπνο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κρεμμύδι λειτουργεί σαν «μαγνήτης» που τραβάει πάνω του ιούς και μικρόβια, καθαρίζοντας έτσι τον περιβάλλοντα χώρο.

Μέλι για την τριχόπτωση 
Αν τα μαλλιά σας είναι άτονα και παρουσιάζουν αυξημένη τριχόπτωση, μπορείτε να τα βοηθήσετε να δυναμώσουν ακολουθώντας ένα γιατροσόφι με βάση το μέλι. Διαλύετε  ένα φλιτζανάκι του καφέ μέλι σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό. Λούζεστε κανονικά με το συνηθισμένο μας σαμπουάν, ξεβγάζετε τα μαλλιά και τα στεγνώνετε ελαφρά με μια πετσέτα. Στη συνέχεια, απλώνετε πάνω τους το διάλυμα του μελιού, το αφήνετε να δράσει για 10-15΄ και ξεβγάζετε με άφθονο νερό. Ακολουθώντας τη θεραπεία σε κάθε λούσιμο για ένα χρονικό διάστημα, σύντομα θα δείτε ορατά αποτελέσματα. Τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες του μελιού θα περάσουν στον κορμό και στον βολβό της τρίχας, δυναμώνοντάς τα.

Δεντρολίβανο για το φούσκωμα
Για να απαλλαγείτε από το αίσθημα βάρους και τη δυσφορία που οφείλεται στην ανάπτυξη αερίων στο στομάχι και στο έντερο, ρίχνετε μέσα σε βραστό νερό 50 γρ. δεντρολίβανο, φρέσκο ή ξερό, και το αφήνετε σκεπασμένο για 10. Πίνετε ένα φλιτζάνι από το έγχυμα μετά από κάθε γεύμα. Χάρη στις χωνευτικές και σπασμολυτικές του ιδιότητες, το δεντρολίβανο θεωρείται εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση πολλών γαστρεντερολογικών προβλημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου