ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Το μαγειρείο των αισθήσεων και τα εκπληκτικά ερωτικά και γευστικά του σταυροδρόμια!


Το νέο βιβλίο της Ντόρας Βαλκάνου και του Παναγιώτη Κουκουβίτη έχει τον τίτλο «Το μαγειρείο των αισθήσεων» και είναι ένα απολαυστικό μυθιστόρημα-ύμνος στην ιδιόμορφη τέχνη της μαγειρικής και στα εκπληκτικά ερωτικά και γευστικά της σταυροδρόμια...
....

Υπόθεση: Ο Απόστολος είναι ένας νεαρός ζωγράφος από τη Θεσσαλονίκη με χόμπι τη μαγειρική. Σε μια βόλτα στα Λαδάδικα ανακαλύπτει ένα μαγαζάκι που εμπορεύεται εκλεκτά προϊόντα. Εκεί διδάσκεται τα μυστικά της γεύσης και, συνδυάζοντας την αγάπη του για τη μαγειρική, την τέχνη και το γυναικείο φύλο, ανακαλύπτει το πολύ ιδιαίτερο ταλέντο του: μπορεί να αποκρυπτογραφήσει την ιδιοσυγκρασία  όποιας γυναίκας επιθυμεί και να τη συνδυάσει με το κατάλληλο μενού, έτσι ώστε να κερδίσει τον έρωτά της.
Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε και 60 υπέροχες και πρωτότυπες συνταγές.
Οι συγγραφείς: Η Ντόρα Βαλκάνου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Hofstra της Νέας Υόρκης, από όπου απέκτησε Bachelor of Arts στη δημιουργική γραφή. Το 1997 έλαβε το μεταπτυχιακό της από το Swansea University of
Wales. Εργάστηκε ως καθηγήτρια στο New York College και στο City College στη Θεσσαλονίκη, όπου δίδαξε αμερικανική λογοτεχνία, ακαδημαϊκή και δημιουργική γραφή, δράμα, αισθητική, κ.ά. Aπό το 1997 εργάζεται στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «…δεκάξι βήματα» και «eleven», ενώ το 1986 τιμήθηκε στη Νέα Υόρκη με το πρώτο βραβείο Nancy P. Schnader Poetry Award από την Ακαδημία Αμερικανών Ποιητών.
Ο Παναγιώτης Κουκουβίτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ασχολείται με το εμπόριο τροφίμων, με εξειδίκευση στα προϊόντα υψηλής γαστρονομίας. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Slow Food, το οποίο και εκπροσώπησε για πολλά χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα. Κείμενά του για θέματα γαστρονομίας και τροφογνωσίας έχουν δημοσιευθεί σε ειδικά περιοδικά. Έχει πάρει μέρος στην οργάνωση πολλών διαγωνισμών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης. Παράλληλα έχει αναπτύξει δραστηριότητα και στη ζωγραφική. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε διάφορες ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έργα του βρίσκονται στην Πινακοθήκη ΕΜΣ, σε ηλεκτρονικές πινακοθήκες και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου