ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Πίτα με αρνί και μπύρα

Πίτα με αρνί και μπύρα

Αυτή η πίτα είναι πεντανόστιμη και λίγο διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Η μόνη στρώση ζύμης που έχει είναι στην κορυφή, έτσι κόβοντας την διαπιστώνεις ότι η γέμιση έχει κρατήσει όλη την υγρασία και..
.... έχει γίνει μαλακή και νόστιμη. Με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να βάζουμε το φαγητό να μαγειρευτεί στην γάστρα μόνο που η γάστρα είναι η ζύμη ουσιαστικά. Η μπύρα ταιριάζει πολύ στο κρέας ενώ μπορεί βέβαια να αντικατασταθεί και με κρασί.
Πίτα με αρνί και μπύρα. Δοκιμάστε την…
Υλικά:
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 800γρ. αρνί, κομμένο σε κύβους περίπου 3 εκατοστών
  • 1 καφέ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 3 σέλινα, κομμένα σε φέτες
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κιμά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 440ml μπύρα
  • 1 1/2 φλιτζάνι (375ml) ζωμό κρέατος
  • 400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, σε κονσέρβα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 3 φύλλα σφολιάτας
  • 2 χτυπημένα αυγά
Εκτέλεση:
  1. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σε 2 παρτίδες, σοτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά ανά παρτίδα, προσθέτοντας άλλη μία κουταλιά της σούπας λάδι ανάμεσα στις παρτίδες. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και το δεντρολίβανο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά πριν ρίξουμε την μπύρα. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή, ξύνουμε τυχόν κομμάτια από τον πάτο, βράζουμε για 5 λεπτά πριν προσθέσουμε τον ζωμό, την μπύρα, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αρνί. Μειώνουμε τη θερμότητα σε χαμηλή, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ και το νερό σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε από λίγο την φορά, μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα (μπορεί να μην χρειάζεται όλο αυτό), ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε την γέμιση σε πυρίμαχα σκεύη και την καλύπτουμε από πάνω με τα φύλλα σφολιάτας. Κόβουμε τις προεξοχές της σφολιάτας και τα αλείφουμε με τα χτυπημένα αυγά. Ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει. Γαρνίρουμε με κλωναράκια θυμαριού ψημένα στον φούρνο (προαιρετικό) και νιφάδες θαλασσινό αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου