ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Χτένια με παπαρδέλες, λεμόνι και τυρί ρικότα!

Χτένια με παπαρδέλες, λεμόνι και τυρί ρικότα

Τα χτένια ανήκουν στην κατηγορία των μαλάκιων. Είναι ένας πολύ νόστιμος θαλασσινός μεζές ενώ τα βρίσκουμε συνήθως σε καλά εστιατόρια με πιο γκουρμέ διάθεση. Επειδή όμως το γκουρμέ δεν το λες και φτηνό σας βρήκα αυτήν την συνταγή για να τα φτιάξετε μόνη σας και να γίνουν πεντανόστιμα. Χωρίς πολλές διαδικασίες και ......
....χρησιμοποιώντας λίγα και απλά υλικά έχουμε ένα ντελικάτο πιάτο με τέλεια γεύση που πρωτοτυπεί. Το λεμόνι είναι το βασικό στοιχείο του πιάτου που πηγαίνει πάντα σε όλα τα ψαρικά και τα θαλασσινά.
Χτένια με παπαρδέλες, λεμόνι και τυρί ρικότα. Δοκιμάστε τα…
Υλικά:
  • 1 πακέτο παπαρδέλες ή  ζυμαρικά φετουτσίνι
  • 12 μεγάλα φρέσκα θαλασσινά χτένια
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 1 ½ φλιτζάνι φρέσκο αρακά, ζεματισμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 475γρ. τυρί ρικότα
Εκτέλεση:
  1. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Ενώ τα ζυμαρικά βράζονται, ξεπλένουμε τα χτένια και τα στεγνώνουμε. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Πασπαλίζουμε τα χτένια με λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα βάζουμε στο τηγάνι σε ένα ενιαίο στρώμα. Μαγειρεύουμε, γυρίζοντας τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν στο εξωτερικό και γίνουν μόλις αδιαφανή στο κέντρο, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέσα και το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τον αρακά και το θυμάρι. Τα ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν όλα με το μείγμα, στη συνέχεια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το τυρί ρικότα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι τα ζυμαρικά να είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένα από αυτό.
  4. Για να σερβίρουμε, χωρίζουμε τα ζυμαρικά σε 4 πιάτα, βάζοντας από πάνω 3 χτένια και ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.
Χτένια με παπαρδέλες, λεμόνι και τυρί ρικότα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου