ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΖΕΛΕ ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ


             

Το αντίδοτο στους 40° C είναι ένα κομμάτι ζελέ, αλλά τι ζελέ!
Υλικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% - 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 6 - 8 πτι μπερ, ολόκληρα (προαιρετικά)
Μερίδες 6 - 8
Προετοιμασία 15΄ - 20΄ Αναμονή 5 ώρες
Διαδικασία Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν και παράλληλα σε άλλο μπολ ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε λίγο πριν βράσει το γάλα. 

Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα. Ανακατεύουμε να διαλυθούν και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο. Επειτα το αδειάζουμε σε μια μικρή φόρμα της αρεσκείας μας (π.χ. σε φόρμα για σαρλότ ή για ρύζι ή ακόμη και σε μπολ ή μακρόστενη φόρμα του κέικ) και καλύπτουμε αν θέλουμε όλη την επιφάνεια με τα πτι μπερ. Αν δεν βάλουμε μπισκότα, σκεπάζουμε το ζελέ με διάφανη μεμβράνη (για να μην κάνει κρούστα). Το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να πήξει.

Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ένα ταψί με καυτό νερό, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Συνοδεύουμε με Αγλυκη κρέμα σαντιγί, αν θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου