Υλικά
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φέτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φλιτζ. τρίμματα φέτας
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
- 2 κ.σ. γεμάτες τριμμένη φρυγανιά
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- Λίγο ελαιόλαδο για το φύλλο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και να σφίξει.
- Ανοίγουμε το φύλλο στον πάγκο και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Βάζουμε τις 2 λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και με πινέλο το αλείφουμε καλά. Το διπλώνουμε κατά μήκος. Ακουμπάμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μπουρεκάκι (φλογέρα).
- Τα λαδώνουμε καλά και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα με την ένωση προς τα κάτω. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180C στον αέρα, για 20΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Συμβουλή: Αν αφήσουμε τη γέμιση να κρυώσει και να σφίξει, γεμίζονται πιο εύκολα τα μπουρέκι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου