ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Kαρπούζι ή πεπόνι σε δροσερό ζελέ!


Συστατικά
200 γρ το ζουμί από καρπούζι ή πεπόνι
200 γρ νερό
150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
20 γρ φύλλα ζελατίνας (τα τοποθετούμε σε κρύο νερό για να μαλακώσουν)
100 γρ λευκό ρούμι
Προαιρετικά : κόκκινο υγρό χρώμα για το καρπούζι ή κίτρινο υγρό χρώμα για το πεπόνι
Θα χρειαστούμε επιπλέον : σύρμα, κατσαρόλα, σίτα.


Οδηγίες
1. Για το καρπούζι : Παίρνουμε ένα καρπούζι μικρό, το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό του (το κόκκινο) μέχρι σχεδόν το άσπρο μέρος του. Καθαρίζουμε από τα κουκούτσια και πολτοποιούμε το υπόλοιπο. Σε μια σίτα στραγγίζουμε τον πολτό για να πάρουμε το ζουμί του.
2. Για το πεπόνι : Παίρνουμε ένα πεπόνι στρογγυλό, το κόβουμε στη μέση και καθαρίζουμε τα κουκούτσια. Αφαιρούμε με ένα κουτάλι, το μισό εσωτερικό του και το πολτοποιούμε. Σε μια σίτα στραγγίζουμε τον πολτό για να πάρουμε το ζουμί του.
3. Στη συνέχεια η διαδικασία παρασκευής του ζελέ είναι η ίδια και για τα δύο φρούτα. Δηλαδή ρίχνουμε το νερό και το ζουμί από το φρούτο (της επιλογής μας) μέσα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Τοποθετούμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να βράσει το μείγμα μας για 2 λεπτά.
4. Μόλις βράσει αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μαλακωμένα σε κρύο νερό φύλλα ζελατίνας τα οποία είναι πολύ καλά στραγγισμένα. Ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε το λευκό ρούμι.
5. Τέλος προαιρετικά αν θέλουμε για να τονίσουμε το χρώμα στο ζελέ μας προσθέτουμε λίγες σταγόνες υγρό χρώμα (κόκκινο για το καρπούζι ή κίτρινο για το πεπόνι ανακατεύοντας με ένα σύρμα για να ενσωματωθεί το χρώμα σε όλο το ζελέ).
6. Αφήνουμε το ζελέ μέσα στη κατσαρόλα να κρυώσει για 20 λεπτά περίπου και στη συνέχεια γεμίζουμε το ημισφαίριο του καρπουζιού ή του πεπονιού κατ’ επιλογή με το ζελέ της αρεσκείας μας.
7. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ημέρα περίπου.
8. Κόβουμε σε φέτες της αρεσκείας μας και σερβίρουμε σε πιατέλες.



Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου