ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Πώς καταλαβαίνουμε αν είναι καλό και φρέσκο το ελαιόλαδο!



Το καλό, φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της διατροφής και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες.Ωστόσο δεν είναι όλα τα ελαιόλαδα που πωλούνται της ίδιας ποιότητας και φρέσκα. Υπάρχει ......
.... βέβαια τρόπος να καταλάβετε την ποιότητα του λαδιού και το παρθένο ελαιόλαδο που ξεχωρίζει ποιοτικά.

Αν θέλετε να το δοκιμάσετε στο σπίτι βάλτε λίγη ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα γυάλινο ποτήρι λευκού κρασιού για να αιχμαλωτιστούν τα αρώματά του. Στη συνέχεια, κρατήστε με τη χούφτα το ποτήρι για περιπου 20 δευτερόλεπτα, προκειμένου να ζεσταθεί λίγο το λάδι και να απελευθερώσει τα αρώματά του. Ένα καλό και φρέσκο ελαιόλαδο παραπέμπει σε φρέσκια ελιά και σε αρώματα χορταριών και φύλλων. Αν το λάδι δεν είναι καλής ποιότητας έχει βαριά μυρωδιά και όχι ευχάριστη.

Επιπλέον εάν το ελαιόλαδο είναι «θαμπό» και έχει πικρή ή μεταλλική γεύση, τότε δεν είναι έξτρα παρθένο ή απλώς έχει παλιώσει. Χαρακτηριστικό του είναι επίσης το πρασινωπό χρώμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χλωροφύλλη ενώ τα υπόλοιπα έχουν περισσότερο χρυσαφένιο χρώμα.



Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου