ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Φτιάξτε το παγωτό που καταπολέμα το κρυολόγημα και τις ιώσεις!


Φτιάξτε το παγωτό που καταπολέμα το κρυολόγημα


Όταν είμαστε κρυωμένοι οι περισσότεροι από μας κάνουμε ένα ζεστό τσάι ή μια κοτόσουπα για να νιώσουμε καλύτερα. Υπάρχει ωστόσο και μια πιο παγωμένη λύση.....


Μια γυναίκα έχει να μας προτείνει μια αποτελεσματική όπως υποστηρίζει λύση που μπορεί αρχικά να σας προκαλέσει ρίγη, ένα αντιγριπικό παγωτό.

Πρόκειται για ένα απολαυστικό παγωτό γεμάτο συστατικά τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ιώσεων, όπως μέλι και υγρή πηκτίνη (βρίσκεται συνήθως στη μαρμελάδα) που καταπραΰνουν τον ερεθισμένο λαιμό.

Περιέχει, επίσης, καγιέν και τζίντζερ, που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα, μειώνοντας τον πυρετό και απαλύνοντας τους πόνους στις αρθρώσεις σας.

Το πορτοκάλι και ο χυμός λεμονιού που περιέχει το παγωτό σας δίνουν μια σούπερ-δόση βιταμίνης C. Αν και αυτή η βιταμίνη δεν θα εξαλείψει τον ιό που σας ταλαιπωρεί, θα βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος σας ώστε να μην αρρωσταίνετε εύκολα.

Υλικά

    2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι από 5 με 6 πορτοκάλια

    1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμόνι (περίπου 2 λεμόνια)

    2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη

    1/3 του φλιτζανιού μέλι

    1/4 του κουταλιού του γλυκού ginger σε σκόνη

    85 γραμμάρια υγρή πηκτίνη( θα τη βρείτε στα σούπερ μαρκετ)

    1/8 του φλιτζανιού πιπέρι cayenne

    2 με 4 κουταλιές ουίσκι bourbon (προαιρετικά).


Εκτέλεση:

Προσθέστε το χυμό (πορτοκαλιού και λεμονιού), τη ζάχαρη, το μέλι και το τζίντζερ σε μια μεσαία κατσαρόλα και αφήστε να πάρει βράση, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα βγάλτε την κατσαρόλα από τη θερμότητα.

Στη συνέχεια προσθέστε την πηκτίνη, το πιπέρι καγιέν, και το μπέρμπον, αν θέλετε. Ρίξτε τα όλα σε ένα μπολ, καλύψτε το και καταψύξτε το μέχρι να παγώσει.

Παγώστε το σορμπέ μέχρι να γίνει μια πολύ μαλακή κρέμα (μπορείτε να το φάτε και τώρα, αν θέλετε, αλλιώς, προχωρήστε στις παρακάτω οδηγίες.)

Συσκευάστε το σορμπέ σε ένα τάπερ, πιέστε ένα φύλλο περγαμηνής ή λαδόκολλα απευθείας πάνω στην επιφάνεια και κλείστε το με αεροστεγές καπάκι. Παγώστε το τουλάχιστον 4 ώρες



Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου