ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Τα Ελληνόπουλα που θριάμβευσαν στην 27η Ολυμπιάδα Βιολογίας!


Τα Ελληνόπουλα που θριάμβευσαν στην 27η Ολυμπιάδα Βιολογίας

Νέα σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα σημειώθηκε  από μαθητές  στην 27η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) που διεξήχθη από 17 έως 23 Ιουλίου 2016 στο Ανόι του Βιετνάμ. Η Ελληνική αποστολή επέστρεψε με δύο ....
..... χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν ο Τηλέμαχος Κουτουράτσας του 4ου ΓΕΛ Χανίων και ο Αχιλλέας Λασκαράτος του Π.Π. ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής και μία εύφημο μνεία που κατέκτησε ο Θεόδωρος Τσάμπρας του Π.Π. ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής. Συνοδοί τους ήταν η Ελευθερία Κραββαρίτη, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και ο Ασημάκης Ταλαμάγκας, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών  Λυκείου οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2016, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ.
Η Ελλάδα συμμετέχει στην ΙΒΟ από το 2005 και είναι η έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια που πετυχαίνει διακρίσεις. Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι οι μαθητές μας ανταγωνίζονται-όπως και κάθε χρόνο- περίπου διακόσιους πενήντα μαθητές από 60 περίπου χώρες, που στα σχολεία της πατρίδας τους αποκτούν περισσότερες γνώσεις Βιολογίας και είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την Ολυμπιάδα.
Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ώστε να καλυφθούν ελλείψεις που αφορούν τη διδασκαλία της Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο.
Οι συνεχείς επιτυχίες στις Διεθνείς Ολυμπιάδες είναι αποτέλεσμα της σημαντικής προσπάθειας των μαθητών, της πιο στοχευμένης και πολύπλευρης επιμόρφωσης, της όλο και καλύτερα οργανωμένης προσπάθειας από την ΠΕΒ, αλλά και της εθελοντικής προσφοράς δεκάδων συναδέλφων. Με δεδομένη τη παραδοχή ότι η Βιολογία είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα, ευελπιστούμε ότι και η πολιτεία θα συμβάλει στην αναβάθμιση της διδασκαλίας της Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο. 
Να σημειωθεί  ότι η συμμετοχή της αποστολής  των Ελλήνων μαθητών στην Διεθνή Ολυμπιάδα στηρίχθηκε οικονομικά από το κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης . 



Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου