ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Πώς να προστατευθείτε στην παραλία από το σαρκοφάγο βακτήριο Vibrio!


βακτήριο

Τα βακτήρια Vibrio ζουν φυσιολογικά σε ορισμένα παράκτια ύδατα και ευδοκιμούν σε υψηλότερες συγκεντρώσεις μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου, όταν η θερμοκρασία του νερού αυξάνεται, σύμφωνα ......
.... με το  Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Όταν προσβάλλει κάποιον άνθρωπο, το συγκεκριμένο βακτήριο οδηγεί σε μια ασθένεια που ονομάζεται vibriosis (δονακίαση). Το βακτήριο προκαλεί συμπτώματα που περιλαμβάνουν:
  • Κοιλιακές κράμπες
  • Ναυτία
  • Εμετό
  • Πυρετό
  • Ρίγη
Το Vibrio μπορεί επίσης να προκαλέσει μόλυνση του δέρματος όταν μια ανοιχτή πληγή εκτίθεται σε υφάλμυρο, ή αλμυρό νερό.

Το CDC υπολογίζει ότι η δονακίαση πλήττει 80.000 άτομα τον χρόνο στις ΗΠΑ και οδηγεί στον θάνατο 100 εξ αυτών! Οι άνθρωποι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για μια μόλυνση Vibrio.

Για να αποφευχθεί η δονακίαση, το CDC συνιστά τα εξής:
  • Αποφεύγετε να τρώτε ωμά ή μαγειρεμένα στρείδια ή άλλα οστρακοειδή. Να τα μαγειρεύετε καλά πριν τα φάτε.
  • Πάντα να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό αφότου πιάσετε οστρακοειδή.
  • Να μην μπαίνετε στην θάλασσα αν έχετε ανοιχτή πληγή στο δέρμα σας (όπως κοψίματα και γρατζουνιές), ή να καλύπτετε το τραύμα σας με αδιάβροχο επίδεσμο αν πρόκειται να μπείτε στο νερό, ή πριν αγγίξετε ωμά θαλασσινά, ή τους θαλασσινούς τους χυμούς.
  • Πλύνετε τα όποια τραύματα και κοψίματα καλά με σαπούνι και νερό, αν έχουν εκτεθεί σε θαλασσινό νερό, ή σε ωμά θαλασσινά, ή στους χυμούς τους.
Εάν εκδηλώσετε δερματική λοίμωξη, επικοινωνήστε με το γιατρό σας, ειδικά αν το δέρμα σας έχει έρθει σε επαφή με υφάλμυρο ή αλμυρό νερό, ωμά θαλασσινά, ή τους χυμούς τους.






Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου