Μια ιδιαίτερη πρόταση με πλούσια γεύση!
Συστατικά
4 ασπαράδια αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
3 κουταλάκια του γλυκού κακάο
250ml κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι Nucrema
Οδηγίες
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και ετοιμάστε δυο φόρμες ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί.
2. Χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό μίξερ και χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να πήξουν.
3. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, χτυπώντας καλά μέχρι το μίγμα να δείχνει ότι γυαλίζει και η ζάχαρη να έχει διαλυθεί.
4. Προσθέστε το κορν φλάουερ, το ξύδι και το κακάο και ανακατέψτε.
5. Απλώστε με ένα κουτάλι το μείγμα κυκλικά στις φόρμες ψησίματος έτσι ώστε να έχει διάμετρο 18 με 20 εκατοστά στην κάθε μια και διαμορφώστε το με μια σπάτουλα για να έχει όγκο στην περιφέρεια.
6. Βάλτε τις φόρμες στον φούρνο στους 120 βαθμούς και μαγειρέψτε για 45 λεπτά.
7. Μετά σβήστε τον φούρνο και αφήστε τις μαρένγκες να κρυώσουν εντελώς μέσα στο φούρνο (μια ώρα τουλάχιστον).
8. Με το μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.
9. Μεταφέρετε με πολλή προσοχή (για να μην σας σπάσει) την πρώτη στρώση της Πάβλοβας σε μια στρογγυλή πιατέλα. Απλώστε τη μισή κρέμα από πάνω κι έπειτα τη μισή Nucrema (για να την κάνετε ρευστή βάλτε τη για 10 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων).
10. Προσεκτικά βάλτε τη δεύτερη στρώση της Πάβλοβας και επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία. Έτοιμη!
Μερίδες : 6
Έτοιμο σε : 115 Λεπτά
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου