ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ήξερες ότι οι γάτες δεν πρέπει να πίνουν γάλα;


Ήξερες ότι οι γάτες δεν πρέπει να πίνουν γάλα;

Για κάποιο λόγο πιστεύουμε πως οι γάτες πρέπει να πίνουν γάλα. Η αλήθεια είναι πως το γάλα μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις γάτες και θα πρέπει να αποφεύγεται.......


Το γάλα όχι μόνο δεν προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που απαιτείται για την ανάπτυξη τους αλλά μπορεί και να τους δημιουργήσει αλλεργίες και στομαχικές διαταραχές.

Οι περισσότερες γάτες δεν είναι ανεκτικές στη λακτόζη και κυρίως οι ενήλικες γάτες. Δεν μπορούν δηλαδή να το χωνέψουν.

Εάν τώρα η γάτα σας δεν κάνει εμετό ή διάρροια αφού πιει γάλα - και θέλετε σώνει και καλά να της δίνεται - προτιμήστε κρέμα γάλακτος επειδή έχει λιγότερη λακτόζη. Αποφύγετε το πλήρες ή αποβουτηρωμένο γάλα. Μην το παρακάνετε όμως. Μικρές ποσότητες 2-3 φορές την εβδομάδα.Υπάρχουν επίσης στην αγορά προϊόντα γάλακτος χωρίς λακτόζη.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι γάτες δεν αντέχουν το γάλα αλλά δεν έχουν πρόβλημα με παγωτά ή το γιαούρτι. Αυτό συμβαίνει γιατί τα επιδόρπια αυτά δεν περιέχουν μόνο γάλα αλλά νερό, λιπαρά και μικροοργανισμούς που μπορεί να έχουν χωνέψει μέρος της λακτόζης.

Το γάλα αγελάδας είναι καλό να αποφεύγετε γενικώς και κυρίως στα μικρά γατάκια.

Είναι προτιμότερο να δίνεται στη γάτα σας μία καλή και ισορροπημένη τροφή. Το γάλα δεν είναι τροφή για γάτες.



Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου